Foto: RIA Novosti/Scanpix

Slavenais amerikāņu mūziķis Merilins Mensons ieradies uz koncertu Maskavā, taču pie viesnīcas viņu sagaidījuši ortodoksālie fanātiķi, kas viņu centušies apmētāt ar olām un nošķiest ar svēto ūdeni.

Ar šādu rīcību sociālajā tīklā Twitter palepojies sabiedriskās pareizticīgo kustības Божья Воля dibinātājs un līderis Dmitrijs Enteo.

"Mensons no manis bēga kā sivēns un kauca, kad mēs viņu aplējām ar svēto ūdeni. Jūs pat neticēsiet, kādiem apļiem viņš no manis laidās," tviterī lepojies ticīgais.

Šonedēļ jau ticis atcelts plānotais Mensona koncerts Novosibirskā (iepriekš ortodoksālie fanātiķi jau bija iztraucējuši grupas Behemoth koncertu), un tagad Kristus sekotāji cer to pašu panākt arī Maskavā.

Pats mūziķis, komentējot atcelto Novosibirskas koncertu, izteicies, ka viņa uzstāšanās nekādā veidā nebūtu aizskārusi šīs pilsētas ticīgo jūtas.

"Esmu cilvēks ar plašu redzesloku un esmu ļoti tolerants pret reliģioziem cilvēkiem. Un nekad viņus neesmu aizskāris. Es taču nekad neesmu Romas pāvestam iespēris pa pautiem un nosaucis viņu par kretīnu. Vismaz pagaidām neesmu," teica Mensons.

Viņš uzsvēra, ka bērnībā pats apmeklējis kristīgo skolu un diskusijās par reliģiju var pārspēt ikvienu teologu.

Savulaik, atbildot uz kāda žurnālista jautājumu, kādas vēsturiskas personas ādā viņš labprāt vēlētos pabūt, Mensons atbildēja, ka būtu gribējis būt Jaunava Marija, jo tad varētu izdarīt abortu, lai pasaule neuzzinātu par tādu ļaunumu kā Jēzus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!