Foto: DELFI

Viens no leģendārākajiem pašmāju rokmūziķiem un grupas Līvi dalībnieks Ainars Virga (attēlā) karstajā vasaras tveicē atradis labu bezalkoholisko recepti, ar kuras palīdzību iespējams veldzēt slāpes. Šo dziru viņam gatavo draudzene.

"Vislabākais slāpju veldzētājs ir negāzēts ūdens ar citroniem un piparmētru lapiņām. Šo padzērienu man gatavo draudzene. Manuprāt, tas ir labākais slāpju veldzētājs, kāds vasarā iespējams," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Ainars.

Virga nerekomendē dažādas limonādes un gāzētos dzērienus, jo to sastāvā ir pārāk liels cukura daudzums, kā rezultātā slāpes ir vēl lielākas.

"Limonādēs ir daudz cukura. Ja ar tām mēģina veldzēties, rodas nepatīkamas sajūtas. Ķermenim tas uzliek papildus slodzi, tādēļ es pats limonādes un gāzētos dzērienus neizmantoju slāpju veldzēšanai," saka mūziķis.

Arī auksts alus, kas vasarā ir ļoti iecienīts līdzeklis, kā uzņemt šķidrumu, nav Ainara mīļāko dzērienu sarakstā.

"Es alu nedzeru vispār. Jā, esmu dzirdējis, ka vasarā ar to labi iespējams veldzēties, taču, ja tas tiek darīts, visam jābūt ar mēru. Cilvēki ir teikuši, ka alus patiešām palīdzot cīņā ar slāpēm - var jau būt, ka pudele šīs rūgtās dziras remdē slāpes. Pats neesmu mēģinājis," saka Virga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!