Foto: Reuters/Scanpix

2012. gada februārī nomira amerikāņu dziedātāja un aktrise Vitnija Hjūstone (attēlā), bet tagad atklātībā nonākuši jauni fakti par slavenās sievietes dzīvi. Tapis zināms, ka viņa savulaik šantažēta par lesbiešu dēku.

Šonedēļ pārdošanā nonāks kārtējā grāmata par Hjūstones dzīvi, un tajā atklāts kāds ļoti intīms noslēpums - Vitnijai deviņdesmito gadu sākumā bijušas seksuāla rakstura attiecības ar savu draudzeni un asistenti Robinu Kroufordi, un abas sievietes par to šantažētas.

Kā vēsta ārvalstu mediji, grāmatā kurai dots nosaukums Whitney & Bobbi Kristina: The Deadly Price of Fame, citēts ASV Federālā izmeklēšanas biroja ziņojums, kurā sacīts, ka kāds Čikāgas advokāts no Hjūstones pieprasījis 250 tūkstošus ASV dolāru, lai atklātībā nenonāktu informācija par viņas romāniņu ar sievieti.

Šantažētājs apgalvojis, ka viņam ir kompromitējoša informācija par Hjūstoni un Kroufordi, kas apliecina, ka starp abām sievietēm ir kaut kas vairāk par vienkāršu draudzību. Lietā iesaistījies dziedātājas tēvs Džons, kurš bijis gatavs vienoties ar ļaundari.

Nav zināms, kādu summu Hjūstones tēvs samaksājis šantažētājam, taču grāmatā atklāts, ka viņš meitas miesassargam vēlāk piedāvājis sešus tūkstošus ASV dolāru, lai tas iebiedētu un uzmanītu Kroufordi. Tādējādi viņš vēlējies piedabūt meitas mīļāko turēt muti un izvairīties no vēl kāda skandāla.

Vairāki Hjūstones draugi pēc viņas nāves apstiprināja gadu desmitiem klīdušās runas, ka dziedātāja patiesībā bijusi lesbiete, un attiecības ar Robinu Kroufordi aizsākušās jau astoņdesmitajos gados. Savukārt skatuves dīvas laulība ar Bobiju Braunu bijusi tikai aizsegs.

Jau vēstīts, ka 2012. gada 11. februāra pēcpusdienā Hjūstoni viņas numurā Beverlihilzas viesnīcā Beverly Hilton bez samaņas vannā zem ūdens atrada miesassargs. 48 gadus vecā dziedātāja nedēļu pēc nāves tika apbedīta Ņūdžersijas štatā privātā bēru ceremonijā, kurā piedalījās tikai draugi un radinieki.

Losandželosas tiesu medicīnas biroja paziņojumā bija teikts, ka Hjūstones organismā nāves brīdī bija kokaīns, bet viņas nāve bija nejauša un tās cēlonis ir noslīkšana un "aterosklerotiskas sirdskaites un kokaīna lietošanas sekas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!