Foto: Artūrs Kondrāts

27. augustā Tallinas ielas kvartālā norisināsies "Ezīšfests 2022", kura ietvaros uz skatuves kāps Gatis Irbe jeb Gacho ar savu labāko dziesmu repertuāru, portālam "Delfi" pavēstīja pasākuma organizatori.

Gacho savas muzikālās gaitas uzsāka 1999. gadā, kad kā dīdžejs pievienojās draugu repa apvienībai, taču visai drīz saprata, ka vēlas pats sevi izteikt repojot. Jau 2001. gadā, iepazīstoties ar tā laika hiphopa smagsvaru Ozolu, Gacho pievienojās projektam "Riga Records", bet jau 2002. gadā debitēja ar savu pirmo radiosinglu "Attiecības".

Vēlāk, 2009. gada novembrī, Gacho izdeva otro studijas albumu "Gatis Irbe", saņemot savu pirmo Latvijas Mūzikas gada balvu par labāko hiphopa albumu. Tam sekoja vēl divi albumi ar Gacho vārdu.

"Ezīšfestā" būs iespēja iedarbināt laika mašīnu un teleportēties uz vecajiem labajiem laikiem kopā ar gabaliem ar "Stampā grīdu", "Mūžam jauns" u.c.

Festivāla "Ezīšfests" viesus sagaidīs ne tikai plaša klāsta un dažādu gaumju mūzikas apvienības, dīdžeji un performances, bet arī mākslas aktivitātes, meistardarbnīcas, lieliska atpūta un smieklu pilna izklaide. Radošā gaisotnē festivāls savus vārtus vērs jau plkst. 15:00 un dzīves baudītājus izklaidēs līdz pat rīta gaismai.

„Ezīšfests 2021" pulcēja vairāk nekā 4000 cilvēku, un šogad, festivāla jubilejas gadā, tas solās būt vēl grandiozāks un pārsteigumiem bagātāks. Ņemot vērā aizvadītā gada lielo apmeklētāju pieprasījumu, šī gada festivāls norisināsies paplašinātā teritorijā, kurā atradīsies sešas mūzikas skatuves.

Drīzumā tiks izziņoti vēl citi mūziķi un dīdžeji, ikgadējais "slepenais mākslinieks" un citas aktivitātes un norises. Par festivālā izsalkušajiem parūpēsies bārs "Ezītis miglā" ar atspirdzinošiem dzērieniem un sulīgiem burgeriem, kā arī darbosies pārējie Tallinas ielas kvartāla rezidenti.

Festivāla biļešu skaits ir ierobežots, kā arī tuvojoties festivālam biļešu cenas pakāpeniski paaugstināsies, tāpēc organizatori iesaka neatlikt to iegādi uz pēdējo brīdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!