Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē latviešu jaunieši Anglijā nesēdēja mierā, bet gan uzcirtās treniņtērpos, āva kājās laka kurpes un devās uz Treniņtērpu ballīti, kura tika rīkota Lesteras pilsētas Igauņu namā.

Jau vairākus gadus Treniņtērpu ballīte, kuru rīko Cēsu burziņu vieta Fonoklubs, guvusi milzu popularitāti Latvijā, taču šoreiz ar Fonokluba atbalstu pasākumu organizēja neformālā apvienība Bērzes Strazdi, kuri ir zināmi kā labāko ballīšu rīkotāji latviešiem Anglijā.

Bērzes Strazdi pulcēja lielu skaitu Treniņtērpu ballītes fanu, kuri beidzot varēja doties izklaidēties ērtākajos apavos, grauzt saulespuķu sēklas, kur pagadās, dzert latviešu alu, ēst šašliku un lieliski pavadīt laiku ar jautriem cilvēkiem.

Pasākuma organizatori Bērzes Strazdi ir apvienība, kuru pamatmērķis ir organizēt ballītes latviešiem Anglijā, lai visi varētu izbaudīt kopā būšanu svešumā. Apvienība ballīšu rīkošanas gaitas uzsāka 2012. gada februārī un, pateicoties draugu un fanu atbalstam, ir strauji attīstījusies, pulcējot ap sevi lielu deju, mūzikas un labas omas mīļotāju pulku.

Apvienība darbojas četru cilvēku sastāvā, taču sadarbojas un plāno rīkot pasākumus ar tādām latviešu organizācijām kā LaLonda, Autopulks.com, Daugavas Vanagu Fonds, Anglo Baltic News, Latviesiem.co.uk, Latviešu nacionālo padomi Lielbritānijā un citiem.

Nākamais apvienības plānotais pasākums norisināsies 18. maijā Korbijā, kad Anglijā viesosies viens no populārākajiem latviešu dīdžejiem [Ex] da Bass. Apvienība šogad rīkos arī latviešu nacionālos svētkus Jāņus Daugavas Vanagu Fonda Koventrijas nodaļai piederošajā īpašumā Mūsmājas.

Iepriekšējā gada rīkoto pasākumu apmeklēja gandrīz tūkstoš cilvēku, bet šogad interese gaidāma vēl lielāka. Vasaras saulgriežus plānots svinēt no 21. - 23. jūnijam. Sīkāku informāciju iespējams atrast mājas lapā Strazdi.co.uk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!