Foto: Jānis Vīksna/Fonoklubs

Aizvadītās nedēļas nogalē jautrība augstu vilni sita populārajā Cēsu "Fonoklubā" – tur pēc ilgāka pārtraukuma atkal norisinājās savulaik tik populārā tematiskā Treniņtērpu ballīte, kas vienkopus pulcēja īpaši krāšņi un kolorīti tērptus ļaudis.

Pasākumā uzstājās duets "Transleiteris", grupa "Tranzīts", Muris & Kuzja, MC Speķa Zellis, Dj MfzMfz, kā arī viens no Treniņtērpu ballīšu aizsācējiem Latvijā un pasākuma reprezentatīvā "seja" Dj Radikaļnij.

Līksmajā ballītē bija sanācis kupls ļaužu pulks, un viesi bija piedomājuši ne tikai pie īpaša, tematikai atbilstoša apģērba, bet arī uzvedības – daži klubiņā un uz ielas pie tā tupēja "pilnpediņā", citi naski grauza semočkas, bet vēl kāds uz deju grīdas tik enerģiski spārdījās, ka laķenes zibēja vien.

"Šo pasākumu rīkojām pirmo reizi pēc vairāk nekā piecu gadu pārtraukuma. Laikā no 2008. līdz 2013. gadam Treniņtērpu ballīte bija guvusi ļoti plašu atpazīstamību – to pēc pieprasījuma rīkojām arī citos klubos un pat pie tautiešiem ārvalstīs. Taču vienā brīdī jutām, ka gan mums pašiem, gan auditorijai no tā vajadzētu atpūsties. Tika pieņemts lēmums Treniņtērpu ballīti nosūtīt radošā atpūtā. Šajos piecos gados ar nerimstošu regularitāti saņēmām jautājumus, kad atkal tā tiks rīkota. Tā nu vilkām ārā no noliktavas rekvizītus, izgludinājām kostīmus un te nu mēs visi atkal esam," stāsta dīdžejs Radikaļnij.

Kopumā Treniņtērpu ballīte tika aizvadīta mierīgā un pozitīvā gaisotnē, pulcējot prāvu ballētāju skaitu no visiem Latvijas reģioniem.

"Pasākuma gaitā varāki apmeklētāji norādīja, ka uz to ir ieradušies speciāli no Anglijas, līdz ar to varam secināt, ka reemigrācijas sakarā esam darījuši vairāk nekā daža laba partija," piebilst Radikaļnij.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!