Foto: Mango

Skanot Latvijas pazīstamāko skatuves mākslinieku dziesmām un pateicības vārdiem, svētdien, 3. jūlijā, Likteņdārzā no latviešu tautas prezidenta amata termiņa noslēguma pasākumā Tas vārds, kam spēks atvadījās Valdis Zatlers.

Kokneses pusē esošais Likteņdārzs svētdienas vakarā pulcēja ļaužu tūkstošus, kas par spīti vakarā uznākušajam spēcīgajam lietum bija no malu malām sabraukuši atvadīties no Valda Zatlera, kurš jau pēc pāris dienām atstās prezidenta amatu, lai atdotu valsts vadības grožus nākamajam.

Valsts prezidenta uzruna vairākas reizes tika pārtraukta ar aplausiem. Tajā Zatlers pateicās māksliniekiem par skaņdarbiem un runu teicējiem par spēka vārdiem, kā arī skautiem, gaidām, jaunsargiem, Dziesmu un deju svētku dalībniekiem un katram no tautas par kopā pavadītiem četriem gadiem, uzsverot, ka tieši tauta šajā laikā izdarījusi vairāk, kā spēj jebkura valsts amatpersona - esam atguvuši cerību un devuši ticību paši sev, ka varam būt vēl labāki, nekā esam.

Koncertā piedalījās pazīstami Latvijas skatuves mākslinieki - Olga Rajecka, Kārlis Kazāks, Dukuru ģimene, Ieva Kerēvica, Borowa MC, Adrians Kukuvass ar meitu, Sergejs Jēgers, Artūrs Skrastiņš, Andris Bērziņš, Putnu Balle, Igo,  Briežkalna džeza kvintets, Intars Busulis un citi.

Mākslinieki pasākumā izpildīja patriotiskas un tautas mīlētas dziesmas, kā arī vienojās īpaši izjustā Latvijas himnas dziedājumā, kam pievienojās uz pasākumu sanākušie ļaužu tūkstoši.

"Jūs parādījāt sevi kā vīru ar mugurkaulu, it sevišķi pēdējais jūsu solis ir varonīgs - par to jums liels paldies," savā uzrunā Zatleram teica kinorežisors Jānis Streičs, un viņam ar ovācijām piekrita skatītāji. Režisors aicināja latviešus neuzņemties pasaules grēkus, bet lepoties ar tautas ētiskajiem ideāliem.

"Radīsim likumus, pēc kuriem būs izdevīgi dzīvot tikumīgi," aicināja Streičs. Īpašu publikas atzinību izpelnījās arī tautas dzejniece Māra Zālīte, kura uzstājās ar dzejoli, kas veltīts oligarhiem.

Kā pēc pasākuma portālam Mango atzina apmeklētāji, pasākuma laikā Zatlers patiesi atvadījies tieši no tautas, jo ikvienam apmeklētājam bija iespēja paspiest roku, aprunāties vai nofotografēties ar prezidentu, ko daudzi labprāt izmantoja. Koncertā valdīja pozitīva gaisotne - ne bija manāmi iereibuši apmeklētāji, ne izcēlās kādi incidenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!