Foto: Publicitātes foto

Jūlija izskaņā Anglijas pilsētā Koventrijā norisinājies īpaši vērienīgs un atraktīvs pasākums – tur vienkopus pulcējušies aptuveni 1000 latviešu, lai līksmotu Bērzes Strazdu pirmajā festivālā.

Bērzes Strazdi ir lielāko svešumā dzīvojošo latviešu pasākumu rīkotāji, un šis, kā informē paši pasākuma organizatori, bijis viņu pirmais festivāls - tas noticis Daugavas Vanagu Koventrijas īpašumā Mūsmājas.

Cilvēki festivālā sākuši pulcēties jau piektdienas pēcpusdienā, un festivāla atklāšana bija uzticēta grupai Mazie rakari.

Tāpat festivāla ietvaros uz skatuves kāpa tādi izpildītāji kā grupa Musiqq, Transleiteris kopā ar DJ Vento, deju mūzikas duets Sabīne Berezina un Rassell, grupa PeR, dīdžejs [Ex] da Bass un citi.

Pasākuma organizatori bija parūpējušies ne tikai par muzikāliem pārsteigumiem, bet arī fiziskām aktivitātēm - pa dienu visiem Bērzes Strazdu festivāla apmeklētājiem bija iespēja uzspēlēt volejbolu, laistīties ar ūdeni un nodoties citām vasaras pasākumos iecienītām izklaidēm.

Kā norāda Bērzes Strazdu pārstāvji, šāds festivāls vienkopus sabraukušajiem latviešiem bija ne tikai iespēja labi pavadīt nedēļas nogali, bet arī sajusties kā mājās, un tiek solīts, ka arī turpmāk tiks organizēti līdzīgi burziņi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!