Foto: Publicitātes attēli
4. un 5. jūnijā Valmieras novada Plāņu pagasta "Pulku" Gaujmalā norisinājās "Bērnu svētki", ko Latvijas un Ukrainas bēgļu ģimenēm organizēja biedrība "Iedvesmas mežs".

Divas skaistas, saulainas dienas pasākumā pulcināja kopumā ap 500 ļaužu, kas bija mērojuši ceļu gan no Strenču apkaimes, gan Valmieras novada, gan Rīgas, Ogres un citām pilsētām. Ukraiņu ģimenes no Valmieras novada uz svētku norises vietu atgādāja pašvaldības organizētos autobusos, taču bija arī kara bēgļu ģimenes, kas ieradās ar pašu vai savu viesģimeņu organizētu transportu.

Protams, galvenie svinētāji bija bērni, kuri skaistajā Gaujmalā izpriecājās pēc sirds patikas gan, rotaļājoties piepūšamajās atrakcijās. Puišiem vislielākās ovācijas izraisīja sacīkstes un futbola spēlēšana sumo kostīmos.

Lai stiprinātu ukraiņu ticību par savas dzimtenes nosargāšanu un vienotu latviešu un ukraiņu tautas, ar bērnu zīmētām saulespuķēm tika radīta izstāde "Saulespuķu aleja", kas izvietota abpus meža ceļam. Bet par pasākuma kulmināciju kļuva Renāra Kaupera, Marijas Naumovas un citu Latvijas mūziķu un aktieru uzstāšanās.

Kaupers sanākušos priecēja arī ar "Prāta vētras" "Manu dziesmu" gan latviski, gan ukrainiski. Šis bija pasākuma aizkustinošākais mirklis, jo saviļņojuma asaras nespēja slēpt kā latvieši, tā ukraiņi.

Svētku norises vieta "Pulkas" ir organizatoru, biedrības "Iedvesmas mežs" dibinātāju māsu Martas Mīļās un Intas Mengišas dzimtas īpašums. Viņas uzsver, ka "Bērnu svētki", kas priecēja tik daudzas ģimenes ar bērniem gan no Latvijas, gan Ukrainas, ir daudzu atsaucīgu un sirsnīgu cilvēku kopā radīts notikums: "Tas bija brīnums, ko piedzīvojām, kad svētku kopā radīšanai uzrunājām iespējamos atbalstītājus – teju visi uzreiz deva savu jāvārdu!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!