Foto: Publicitātes foto
"Latvijā pirmais romantiski erotiskais spriedzes trilleris un gada kliedzoši atklātākais romāns" – tik drosmīgi savu otro daiļdarbu "Uguns un pulveris" ir pieteikusi pašmāju jaunā erotikas rakstniece Mērija Elizabete Kalniņa. Viņas grāmatas atvēršanā pulcējās arī sabiedrībā zināmas dāmas.

Mērija Elizabete Kalniņa ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studente, kuras debijas romāns "Sapnis par viņu un mūziklu", kas tapis romantiskajā žanrā, kļuva par apgāda "Zvaigzne ABC" konkursa laureātu. Autore savu debiju sāka rakstīt tikko sasniegusi pilngadību, un vēl patīkamāku pārsteigumu radīja romāna iespaidīgie pārdošanas apjomi un jūsmīgās atsauksmes no lasītājiem, sakot: "Latvijas literatūrā ir dzimusi jauna zvaigzne."

Autore atgriežas jaunā ampluā, sniegdama ne vien seksuālas baudas piesātinātu izklaidi, bet arī provokatīvu stāstu, kas paver priekškaru uz dzīvnieciskāko miesaskārību aizkulisēm. "Uguns un pulvera" sižeta pamatlīnija ir saistīta ar seksa verdzības tēmu, ko līdz šim vēl neviens latviešu rakstnieks nav uzdrošinājies iztirzāt.

"Šokējoši atklātā tēma – cilvēku tirdzniecība, piespiedu prostitūcija – romānā lēni un nepielūdzami nolasās teju visos varoņos. Jaunajai autorei pārsteidzoši spēcīgi izdevies atklāt gan viņu motivāciju, gan vēlmi visiem spēkiem cīnīties par cilvēcību, mīlestību un, jā, arī izdzīvošanu. Aizraujoši, intriģējoši un sāpīgi," – tā par autores daiļradi saka aktrise Agnese Zeltiņa, kura bija klāt grāmatas prezentācijā.

Līdzās Zeltiņai pasākumu apmeklēja arī 14. Saeimas deputāte Ramona Petraviča (LPV), skaistuma blogere Una Ulme, sadzīvisko šovu zvaigzne Agrita Bindre un lasītāju atzinību jau guvusī rakstniece Inga Grencberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!