Foto: Ieva Lūka

Pagājušās nedēļas izskaņā kinoteātrī Citadele notika režisora Māra Martinsona spēlfilmas Romeo n' Džuljeta pirmizrāde. Notikums pulcēja vietējās prominences, un pirmizrādi ar savu klātbūtni pagodināja arī Rīgas mērs Nils Ušakovs ar kundzi Ivetu Strautiņu-Ušakovu.

Pirmizrāde notika visās labākajās kino tradīcijās. Uz to skaisti sapucējušies bija ieradušies abi galveno lomu atveidotāji - Laura Luīze Dzenīte un Germans Andrejevs, kuri labprāt sniedza autogrāfus skatītājiem. Pirmizrādē klāt bija arī radošā komanda un citi aktieri.

Starp filmas baudītājiem bija arī politiķis Andris Ameriks, TV "seja" Mārtiņš Ķibilds, kā arī Rīgas mērs ar kundzi. Kamēr Ušakovs bija saposies ar sev ierasto jauneklīgo šiku, viņa kundzi apmeklētāji pirmajā brīdī pat nepazina. Iveta bija saveidojusi matus elegantā zirgastē un tērpusies melnā kleitā, demonstrējot, ka vienkāršība reizēm ir elegantāka par pārlieku spozmi.

Filmas Romeo n' Džuljeta pamatā ir visiem labi zināmā Viljama Šekspīra traģēdija Romeo un Džuljeta. Slavenās lugas darbība pārcelta uz mūsdienām, Rīgu un Jūrmalu.

Filmā satiekas nevis divas naidīgi noskaņotas dzimtas, bet gan divu nāciju jaunieši, kas dzīvo vienā valstī, bet dažādās sabiedrībās.

Sešpadsmitgadīgajai latvietei Džuljetai ir apnicis bezmērķīgi pavadīt dienas Jūrmalā un labākas dzīves meklējumos viņa grib doties uz Angliju. Tajā pašā pilsētā dzīvo arī deviņpadsmitgadīgais krievu puisis Romeo, kurš sapņo par mūziķa karjeru plašajā Krievijā.

Pirmizrādes bilžu autore ir Ieva Lūka.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!