Foto: Publicitātes foto
Aizvadītās nedēļas nogalē naktsdzīves gardēžiem par prieku Rīgā durvis vēris jauns klubs Aristida Briāna ielā, kur iepriekš 14 gadus pastāvēja bārs "Piens". Tagad visi, atskaitot homofobiski noskaņotus ļaudis, aicināti uz kultūrvietu "Skapis" – pirmo viscaur iekļaujošo klubu galvaspilsētā.

Klubs savas durvis vēra ar publisku VIP ballīti 2. martā, savukārt 3. martā notika tā īstenā atklāšana – tur medijiem ar fotokameru nebija ļauts ieiet. VIP burziņā klāt bija multimākslinieks Kašers ar vīru Jāni, sabiedrisko attiecību speciālists Deniss Ševeļovs, influenceris Rojs Rodžers ar draugiem, Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Kā portālam "Delfi" skaidro jaunā kluba saimniece Ieva Mits, Rīga gandrīz piecus gadus bija vienīgā galvaspilsēta Eiropā bez savas īpaši iekļaujošas atpūtas vietas, kur katrs var svinēt savu individualitāti. Agrāk LGBT kopienai draudzīga vieta bija klubs "Golden", vēlāk tautā atzinību izpelnījās Kaņepes kultūras centrs un "Diagonāle".

Jaunajā klubā "Skapis" ir gaidīti visu orientāciju un pašizpausmju pārstāvji, arī heteroseksuāļi. Kluba saimnieki Ieva un Bruno paši sevi uzskata par kvīriem jeb nenoteiktas seksualitātes cilvēkiem, un kultūrvietu sola veidot kvīriem draudzīgu. "Mēs esam atvērti un brīvi savā domāšanā, mēs tiecamies pēc dažādības pieņemšanas mūsu sabiedrībā, svaiga satura un kvalitatīvas vakara un nakts programmas," saka Ieva un piebilst, ka jaunajā klubā gaidāmas dažādi koncerti, dragkvīnu uzstāšanās, karaoke, izglītojošas sarunas un arī branči svētdienās.

"Skapī" aicināti visi, atskaitot homofobus, seksistus, rasistus. "Atstāj aiz sevis apkārtējās sabiedrības spiedienu, ikdienas rutīnu un dažreiz tik vienmuļo realitāti! Ienāc drošā vidē, kurā mēs visi esam brīvi visā savā pašizpausmes spektrā. Vietā, kurā mēs cienām un svinam viens otra individualitāti. Esi daļa no plašā varavīksnes spektra, esi drosmīgs, esi tu pats," aicina "Skapja" saimnieki.

Jāpiebilst, ka PSRS laikos bārs ar nosaukumu "Skapis" atradās tur, kur patlaban "Kempinski" viesnīca. Tolaik "Skapis" bija Rīgas bohēmas sirds – vieta, kur satikās radošie un brīvdomīgie. Padomju represīvajā ikdienā tur slepus varēja satikties arī LGBTQ kopienas pārstāvji.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!