Septiņus gadus vecā latviete Roberta Džesika Larka nupat ar uzvaru atgriezusies no konkursa Mini Miss World Turcijas pilsētā Antālijā - latviešu meitenīte izrādījusies pārāka par 36 citām meitenēm no visas pasaules.

"Latvija konkursā Mini Miss World piedalās jau astoto gadu, bet pirmo reizi atgriežamies ar pirmo vietu," gandarījumu par Robertas sasniegumu portālam Mango pauž konkursa nacionālā direktore un žūrijas pārstāve Elita Drāke.

Konkursā piedalījušās kopā 37 meitenes no visas pasaules - pārstāvētas tādas valstis kā Francija, Vācija, Dienvidāfrika, Brazīlija, Krievija, Kazahstāna, Nepāla un citas.

"Roberta lieliski tika galā ar latviskuma nešanu pasaulē, jo meitenes tika vērtētas ne tikai skatuviskajos iznācienos - žūrija meitenes vēroja visu konkursa laiku un sekoja līdzi viņu uzvedībai un etiķetei," stāsta Drāke.

Mazā Roberta ar īpašu cēlumu reprezentējusi Latvijas tautas tērpu, kā arī papildus iepazīstinājusi ar Latviju, dalot konkursa dalībniekiem un viesiem Latvijas rupjmaizi un labi sevi parādījusi arī citos uznācienos. Taču vislielāko skatītāju atzinību izpelnījies Robertas muzikālais priekšnesums - meitenītes dziedātais Edelweiss bijis tik saviļņojošs, ka daudzu skatītāju acīs bijušas redzamas aizkustinājuma asaras.

"Vēlos uzsvērt, ka šajā konkursā galvenais nav meiteņu ārējais skaistums - daudz lielāka nozīme ir dalībnieču dvēseles skaistumam un talantiem," portālam Mango uzsver Robertas mamma Aija.

Viņa atklāj, ka latviešu meitenes uzvara nebūt nav bijusi nejauša - mazā Roberta konkursam gatavojusies trīs mēnešus, cītīgi mācoties un apmeklējot privātstundas savu zināšanu un prasmju attīstībai. "Viņa brauca uz konkursu ar domu uzvarēt, bet teica, ka gadījumā, ja arī neiegūs pirmo vietu, priecāsies līdzi uzvarētājai," par meitiņu stāsta lepnā mamma.

Uzvara konkursā Mini Miss World nav pirmais Robertas sasniegums - savu pirmo diplomu viņa saņēmusi jau gada un divu mēnešu vecumā, un tagad septiņus gadus vecās meitenes plauktā jau stāv 40 diplomi.

Meitenei labi padodas teju viss, kam viņa ķeras klāt - septiņu gadu vecumā Roberta jau brīvi runā arī angliski un krieviski, ierakstījusi albumu ar 17 dziesmām, spēlē vijoli un dejo baletu. "Viņa man saka, ka tad, kad izaugs, būs dziedošā balerīna," smejas Robertas mamma.

Foto galerijā: Spilgtākie mirkļi no Mini Miss World konkursa Antālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!