Foto: Vida Press
Atzīmējot maija sākumu, jau daudzus gadu desmitus Kembridžas universitātē piekopj amizantu tradīciju – Cēzara svētdienu. Tajā, protams, neiztiek arī bez alkohola un dažādiem misēkļiem.

Cēzara svētdiena Kembridžā notiek jau vairāk nekā 80 gadus, un nereti šajā studentu ļembastā priekus aizēno traumas, ko izraisa bīstamā jauniešu neprāta un alkohola kombinācija.

Šogad ballītes laikā piedzīvots īpaši nelāgs starpgadījums – viens no jauniešiem aizdegās, un viņam bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Kā vēsta britu mediji, puisis pasākumā bija ieradies aitas tērpā un pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ kažociņa vilna aizsvilusies. Liesmas gan drīz vien izdevies nodzēst – te lieti palīdzējuši notikušā aculiecinieki, kas pa zemi ripojošo degošo biedru dāsni aplaistījuši ar dzērieniem.

Pēc pirmās palīdzības sniegšanas puisis ar helikopteru nogādāts slimnīcā, un tiek vēstīts, ka viņa apdegumi esot viegli.

Lai gan universitātes mācībspēki studentus katru gadu aicinot atturēties no dalības šajā ļembastā, vienmēr atrodas pārgalvji, kuri šos aizliegumus ignorē, un arī šogad, saskaņā ar britu mediju informāciju, vismaz 2000 jauniešu baudījuši alkoholu un izklaides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!