Foto: EPA/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ķīnā noslēdzies skaistumkonkurss Mis pasaule 2010, un šogad par skaistāko sievieti pasaulē kronēta 18 gadus vecā Aleksandrija Milsa (attēlā) no ASV.

Šogad skaistumkonkursā, kurš skatītājus priecē jau no 1951. gada, savu skaistumu izrādīja un spēkiem mērojās 115 skaistākās pasaules sievietes. Klātienē skaistumkonkursu vēroja ap diviem tūkstošiem cilvēku, bet televīzijas pārraižu auditorija, pēc organizatoru aplēsēm, bijusi apmēram viens miljards skatītāju.

Pēc tam, kad tika paziņota uzvarētāja un līdzšinējā titula īpašniece gibraltāriete Keiena Aldorino viņai galvā lika uzvarētājas diadēmu, Milsa izplūda asarās. Ikdienā 2010. gada pasaules skaistākā sieviete strādā par modeli, bet nākotnē vēlas kļūt par skolotāju un strādāt ar bērniem.

Pirmās "vicemis" titulu ieguva Botsvānas pārstāve Emma Vareusa, bet otrās "vicemis" gods tika venecuēlietei Adrianai Vasini.

Pasākuma žūrijā piedalījās arī septiņas citu gadu pasaules skaistākās sievietes, tostarp arī "Mis pasaule 1953" no Francijas un aizpagājušā gada uzvarētāja Ksenija Suhinova no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!