Foto: AFI
Tuvojas Lieldienas, un saskaņā ar kristiešu kalendāru tas nozīmē, ka sācies atturības laiks jeb gavēnis. Tomēr kardināls Jānis Pujats (attēlā) ir pārliecināts, ka tiem, kuriem nav motivācijas gavēt, labāk nemaz to nedarīt, jo tas nedos pozitīvu rezultātu.

"Nu, kam tas gavēnis vajadzīgs, ja cilvēkam nav motīva atteikties no savām atkarībām?" sarunā ar izklaides portālu Mango retoriski vaicā Pujats.

Tiem, kuri tomēr nolēmuši cīnīties pret atkarībām un izlaidībām un reiz nokļūt arī debesīs, kardināls iesaka gavēņa laikā līdz pat Lieldienām piektdienās nelietot uzturā gaļu. "Bet, ja uz gavēni skatās no garīgo vērtību puses, šis laiks ir cīņa ar visām atkarībām, piemēram, smēķēšanu un alkohola lietošanu," uzsver Pujats.

Uz jautājumu, vai arī intīmajās attiecībās cilvēkiem gavēņa laikā būtu no kaut kā ir jāatturas, Pujats atbild strikti: "Intīmajā dzīvē vienmēr ir jāsaglabā disciplīna! Arī šīs lietas neattiecas tikai uz gavēņa laiku". Tiesa, uz jautājumu, ko šajā kontekstā nozīmē vārds "disciplīna", Pujats nevēlējās atbildēt.

"Ja būs ticība, tad būs arī Dieva žēlastība, kas palīdzēs cīņā ar visām atkarībām un dos spēku, bet ticību ir zaudējuši ļoti daudzi. Tomēr ir jāatceras tas, ka beigās visiem būs jāatbild Dieva priekšā," savos uzskatos nelokāms ir Pujats.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!