Foto: DELFI

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar jautru ballīti Rīgā, Blaumaņa ielā 9, atklāts jauna koncepta restorāns Terra, kura apmeklētājiem tiks piedāvātas īpaši svaigas un veselīgas maltītes.

Jaunā restorāna īpašnieki ir latviete Ilze Megne un pavārs no Vācijas Fabians de Frīss, un, kā sola ēstuves pārstāvji, Terra piedāvās svaigu, neparastu ēdienkarti, kuras pamatā ir pašmāju zemē iegūtas, spēcinošas saknes.

Restorāna unikālais koncepts ir klienta iespēja ēdiena sastāvdaļas kombinēt pašam, veidojot savai gaumei un vajadzībām atbilstošu maltīti. Nākotnē restorāns iecerējis paplašināties gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

"Mēs vēlējāmies radīt vietu, kur darbīgi, radoši pilsētnieki var ātri nobaudīt patiešām veselīgu ēdienu. Apvienot ideju par veselīgu dzīvesveidu ar realitāti un ikdienas steigu. Terra ir jauns un mūsu pašu kombinēts restorāna koncepts.

Mēs nolēmām, ka Rīgā strādājošiem cilvēkiem ir nepieciešama vieta, kur atrast lielisku ēdienu dažādu dienu no dienas. Sapratām: ēdienam jābūt par pieņemamu cenu un gatavam ņemšanai līdzi brīžos, kad klientiem ir maz laika," par restorāna rašanos stāsta viena no idejas autorēm Ilze Megne.

"Turklāt mūsu pārliecība ir, ka lietas ir vienkāršas - mēs nepārstāvam nevienu "ēšanas skolu", bet gan pasniedzam cilvēkiem iespēju izvēlēties sev piemērotāko," skaidro Ilze.

"Mūsu ēdienkarte tika radīta tā, lai tā būtu vienkārša un viegli lasāma, bet ar pietiekami daudzām izvēles iespējām. Mēs esam apsēsti ir ideju par labu, spēcinošu ēdienu, par atgriešanos pie savām saknēm, pie pamatu pamatiem - izcila ēdiena, " papildina pavārs Fabians.

Starp jaunā restorāna atklāšanas viesiem bija arī sabiedrībā zināmi cilvēki - modes māksliniece Šeila ar meitu (abas attēlā), modes blogeris Deniss Ševeļovs, sabiedrības dāma Guna Leiškalne-Rokk un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!