Foto: Mango
Sestdien, 6. augustā, pie Brīvības pieminekļa pulcējās velobraucēji ar saviem krāšņi dekorētajiem transportlīdzekļiem, lai piedalītos pirmajā Rīgā notiekošajā velo ziedu parādē.

Piedalīties velo ziedu parādē bija aicināts ikviens velosipēda īpašnieks, kurš vēlējās savu braucamrīku un pats sevi izrotāt ar ziedu virtenēm un citiem aksesuāriem.

Pēc sapulcēšanās pie Brīvības pieminekļa velosipēdisti devās braucienā pa Vecrīgu, kur piesaistīja gan vietējo iedzīvotāju, gan pilsētas viesu uzmanību - parāde tika pavadīta ar sajūsmas izsaucieniem un daudzi centās iemūžināt izrotātos un smaidīgos velobraucējus.

Velo parādes galamērķis bija Viesturdārzs, kur visiem parādes dalībniekiem bija iespēja baudīt pikniku, gozējoties uz segām un malkojot zāļu tējas, kā arī klausoties dažādu jaunu un talantīgu mūziķu priekšnesumus.

Viena no pirmās velo ziedu parādes organizatorēm bija savulaik kā dažādu televīzijas raidījumu un Eirovīzijas nacionālās atlases vadītāja iepazītā Kristīne Virsnīte (attēlā), kura aizvadīto ziemu pavadīja Indijā un tagad kļuvusi par tumšmati, bet tāpat starp krāšņajiem velobraucējiem varēja sastapt grupas PeR līderi Ralfu Eilandu un citus pazīstamus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!