Foto: Mango

Piektdien, 17. jūnijā, Vecrīgā risinājās konkurss Mazgā nost!, kura laikā pašmāju augstskolu studenti uzstādīja jaunu Latvijas rekordu, izveidojot garāko veļas virteni.

Neparastais konkurss, kuru rīkoja Latvijas Studentu apvienība sadarbībā ar mājsaimniecības elektropreču zīmolu Zanussi, vienkopus pulcēja vairākas ausgstskolu studentu komandas, kuru uzdevums bija no tām drēbēm, kas viņiem mugurā, izveidot veļas virteni.

Par uzvarētājiem kļuva Latvijas universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes otrā kursa studentu komanda Baldone, kuri uzstādīja Latvijas rekordu - pieci atraktīvie jaunieši izveidoja 87 metrus garu veļas virteni.

Komanda šim konkursam bija ļoti nopietni gatavojusies - puiši un meitenes konkursa norises vietā ieradās ar somām, kurās bija dažādi apģērba gabali, un pirms izģērbšanās viņi kārtu kārtām savilka sev mugurā dažādas drēbes.  

Otrajā vietā ierindojās Rīgas Stradiņa universitātes medicīnas fakultātes pirmā kursa studenti, kurus no uzvarētājiem šķīra aptuveni 10 metri, bet pārējie sacensību dalībnieku izveidoto veļas virteņu garums krietni atpalika no pirmo divu vietu ieguvēju veikuma.

Pasākuma mērķis bija ne tikai pulcēt studentus jautrai kopīgai aktivitātei, bet arī likt pārdomāt, kāda būtu mūsdienu cilvēka dzīve bez sadzīves tehnikas, tāpēc dalībniekiem pirms veļas virteņu veidošanas apģērba gabali bija ar rokām jāizmazgā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!