Foto: Privātais arhīvs
Daudzas mazas meitenītes sapņo kādu dienu izaugt lielas un kļūt par modelēm, taču tikai retais zina, ka daiļaviņām nākas strādāt līdz spēku izsīkumam un modeles darbs ir skarbs un nogurdinošs. Vienīgais, kas dzīvi dara nedaudz rožaināku, ir ceļojumi, dārgas dizaineru drānas, šikas dāvanas un citi grezni nieciņi.

Latvieši var lepoties, jo pasaules modes industrijā lielu atzinību un augstu novērtējumu guvušas vairākas pašmāju skaistules. Viņas spējušas izkarot savu vietu modeļu aprindās, un meitenes pēc smagā darba tiek bagātīgi atalgotas.

Augstās modes un slavenāko dizaineru skatēs defilējušas tādas latviešu skaistules kā Alise Znaroka (attēlā), Anastasija Kondratjeva, Madara Mālmane, Luīze Salmgrieze, Anastasija Lagūne, Anna Grostiņa un daudzas citas.

Viena no nopelniem bagātākajām latviešu modelēm ir 25 gadus vecā Ieva Lagūna, kura ir viena no apakšveļas zīmola Victoria's Secret daiļajiem eņģelīšiem.

Lai gan viņa iekļuvusi pelnošāko pasaules modeļu topā, ikdienā Ieva ir pavisam parasta meitene, kurai patīk ceļot un atpūsties kopā ar draugiem. Lagūna labprāt dzīvojas sociālajos tīklos, un viņa regulāri iepriecina ļaudis ar skaistiem foto no savām ikdienas gaitām.

Par vienu no sīkstākajām latviešu modelēm tiek dēvēta Katrīna Karlīna Caune, un smagais darbs parasti atmaksājas - skaistule savā Instagram foto blogā padalījusies ar attēliem, kuros viņa iemūžināta, kāpjam kalnos, un daudzām citām bildītēm, kas apliecina, ka izturība meitenei atnesusi ne tikai slavu, bet arī bagātību.

Vislabāk apmaksāto pasaules modeļu topā jau vairākus gadus gozējas arī Ginta Lapiņa, un pievilcīgās meitenes sociālajos tīklos publicētie attēli ir apliecinājums teicienam, ka tie, kas smagi strādā, vēlāk labi atpūšas. Arī viņa savus fanus un draugus priecē ar ceļojumu bildēm, attēliem no fotosesiju aizkulisēm un citiem dzīves notikumiem.

Savukārt Māra Kampernova un Beāte Stivriņa nereti tiek dēvētas par slavenākajām modelēm, kuras savu talantu realizējušas Latvijā, un arī viņu sociālajos tīklos publiskotie attēli sniedz ieskatu modes sfēras darboņu ikdienā un ļauj palūkoties šī biznesa aizkulisēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!