Foto: Mango

Latvijā populāri vīrieši ķērušies pie bārdas nažiem un sākuši paši skūt sev galvas, bet skaistuma salona BB Binnija īpašniece Binnija Ārberga (attēlā) iesaka plikgalvjiem iegādāties labus šampūnus un galvassegas, taču atzīst, ka pati dod priekšroku garāku matu īpašniekiem.

Plikpauru rindas Latvijā aug - kaila galva jau kļuvusi par tādu kā firmas zīmi aktierim Ģirtam Ķesterim, mūziķiem Varim Vētram un Jurim Kaukulim un vēl daudziem citiem Latvijā pazīstamiem vīriešiem, bet nupat pats sev uz nullīti matus nodzina arī mūziķis Valters Frīdenbergs. Arī uzņēmējs Vilis Krištopans atklājis, ka sācis pats skūt sev galvu ar bārdas nazi, beigās vēl iesmērējot kailo galvvidu ar krēmu spīdumam.

"Ja vasarā ar noskūtu galvu ir vieglāk dzīvot - var darīt arī tā. Man gan personīgi šķiet, ka mati ir rota kā vīriešiem, tā sievietēm, un arī man pašai labāk patīk vīrieši ar pagarākiem matiem. Bet gaumes ir dažādas un seksualitāte galu galā nav matos," savu viedokli par skūtajām galvām portālam Mango pauž Binnija. Taču par vienu skaistuma salona īpašniece brīdina visus kailās galvas tīkotājus - matu skūšana pašam sev var beigties slikti!

"Pašam ar skuvekli skūt sev galvu mājās pie spoguļa ir bīstami, jo viegli var savainoties. Pie tam salonos šī procedūra maksā vien pāris latus, tāpēc labāk atļauties aiziet pie profesionāļa. Zobus taču arī mēs sev nelabojam paši, bet ejam pie zobārsta, kāpēc tad matus skūt pašiem? Salonos matus arī neskuj ar žileti, bet ar speciālu mašīnīti," stāsta eksperte.

Matus varot noskūt jebkurā laikā - galvvidus ātri iesauļojas, tāpēc arī vasaras vidū noskūtu matu vietā palikušais neiesauļotais plankums ātri vien kļūs brūns.

Vasara arī ir laiks, kad šādu frizūru izvēlas arī vīrieši, kuru dabīgā matu rota ir pietiekami kupla, skaidrojot to ar karstumu, taču Binnija atgādina, ka mati darbojas kā dabiskā cepure, ziemā aizsargājot no aukstuma, vasarā - no karstuma, tāpēc pirms iegūt šādu matu sakārtojumu, jāparūpējas arī par atbilstošu galvassegu. Arī par kailo galvu turpmāk jārūpējas tāpat kā par jebkuru citu frizūru.

"Ja cilvēks noskuj matus, tas nenozīmē, ka galvu turpmāk var mazgāt ar veļas pulveri - joprojām jālieto šampūns. Šampūns paredzēts ne tikai matiem, bet arī galvas ādai, un, ja tā tiks mazgāta ar ziepēm vai citu neatbilstošu līdzekli, var rasties blaugznas un sākties citas galvas ādas problēmas," brīdina Binnija.

Ja galvu skuj mājās, pēc procedūras to obligāti jāapstrādā ar skūšanās losjonu, lai nerastos iekaisums, bet pēc skūšanas ar mašīnīti eksperte iesaka galvu apsmidzināt ar speciālajiem kondicionieriem, taču citādi ietaukot to nevajag.

"Ja vīrietis sevi mīl un kopj, viņš lieto atbilstošu sejas krēmu, un to var viegli pārlaist arī pāri galvai. Nekādas eļļas gan uz plikās galvas smērēt nevajag - tā tikai aizsmērēs poras, kas var radīt problēmas ar matu izkrišanu. Galva spīdēs tāpat, jo izdalīsies dabīgās taukvielas," skaidro skaistuma salona īpašniece.

Galerijā: Pazīstamākie Latvijas plikgalvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!