Foto: Instagram.com/jazzegger/
Kad mazas meitenītes, kuras sapņo kļūt par modelēm, pieaug, viņām bieži vien nākas saskarties ar rūgto patiesību – gozēšanās glancēto žurnālu lapaspusēs ir tikai viena medaļas puse. Aiz žilbinošajiem smaidiem un ēteriskajām pozām slēpjas smags darbs un skarba cīņa par izdzīvošanu.

To, kā viss notiek patiesībā, visai pasaulei nolēmusi parādīt 19 gadus jauniņā austriešu izcelsmes modele Džeza Egere (attēlā), kura šobrīd dzīvo Londonā. Savas atklāsmes meitene dokumentē "Instagram" tīklā, un viņas drosme parādīt modes industrijas virtuvi reti kuru atstājusi vienaldzīgu.

Ārvalstu mediji vēsta, ka daiļava modes industrijā pirmos soļus spērusi 13 gadu vecumā. Savulaik viņa arī piedalījusies vācu TV šovā "German's Next Top Model", kā arī iekļuvusi prestižā modeļu konkursa "Elite Model Look" finālā.

Savukārt savā "Instagram" foto blogā meitene atklāti stāsta, ar kādām grūtībām viņai nācies saskarties, lai izkarotu savu vietu zem saules.

Modeles publicētās bildes tiek papildinātas ar aprakstiem, kuros tiek izklāstīts, kā patiesībā šķietami perfektais kadrs tapis un ko viņai nācies piedzīvot, uzklausīt un izdarīt, lai izdabātu fotogrāfa, aģentūras un darba devēja vēlmēm.

Tā, piemēram, pie viena no kadriem, kurā Džeza redzama apakšveļā, viņa vēsta, ka bilde ir apstrādāta fotošopā. Tāpat meitene atzinusi, ka viņas pārstāvētās aģentūras darboņi savulaik izteikušies, ka viņas gurni esot pārāk plati, savukārt svars – pārāk liels, lai viņa defilētu Londonas modes nedēļā.

Pie kāda selfija daiļava skaidro, ka viņai nākas savas gaitas dokumentēt "Instagram" tīklā, jo darba devēji pēdējā laikā sākuši izprašņāt modeles, cik sekotāju viņām ir sociālajos tīklos – tas viņiem palīdzot izlemt, vai meitene ir gana laba un spējīga.

Savukārt pie kāda cita attēla modele ziņo, ka bildes uzņemšana aizņēmusi piecpadsmit minūtes un viņa gandrīz izvēlusies no gultas, jo nācies izlocīties nedabiskās pozās, lai viņas kājas izskatītos slaidākas.

Cits skaists momentuzņēms, kas tapis Londonas modes nedēļas laikā, papildināts ar gaužām rūgto patiesību – Džezai bijis miega bads, turklāt viņai vairākus mēnešus nācies ievērot stingru diētu. "Es mēnešiem ilgi neēdu un nedzēru neko sāļu, cukurotu un taukainu un nelietoju alkoholu, lai sejas āda būtu veselīga. Neizdevās. Grima mākslinieks visu notušēja," vēstījusi Džeza.

LOVE @MOSCHINO So in love with the outfit. The stylist + the entire team were amazing to work with. Tysm #silkephoto 🌹

A photo posted by J A Z Z E G G E R 🇦🇹🇬🇧 (@jazzegger) on Sep 4, 2016 at 6:05am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!