Pamatīgu satraukumu saviem faniem šonedēļ sarūpējusi populārā modele, sabiedrības dāma un influencere Diāna Kubasova – viņa paziņojusi, ka, atpūšoties Bali, ir apslimusi un ir nobažījusies par inficēšanos ar Covid-19.

Pēc tam, kad Kubasova savos "Instagram" īsstāstos bija informējusi sekotājus par saslimšanu un atradusi slimnīcu, kurā iespējams veikt koronavīrusa analīzes, viņa tomēr no testa veikšanas atteikusies. Tas noticis gluži praktisku apsvērumu dēļ – medicīnas iestādē esot pārāk lielas rindas un uzturēšanās tur Kubasovai nešķiet droša.

"Nu jau vairāk nekā trīs nedēļas esmu Bali. Salas populācija šobrīd ir ap 4,3miljoniem iedzīvotāju. Uz šodienu šeit "oficiāli" ir tikai 43 gadījumi. Jā, un es šodien noskaidroju, kāpēc tikai "oficiāli" – jo šeit veikt analīzes ir gandrīz neiespējami! Kāda ir reālā situācija, vai šeit īstenībā ir divas vai desmit reizes vairāk slimojošo – to neviens nezin un neuzzinās," no tālās valsts savos vērojumos dalījusies Diāna.

Viņa uzzinājusi, ka testa veikšana Bali vienam cilvēkam prasot aptuveni pusstundu, tāpēc nolēmusi no pārbaudes atteikties.

"Tur jau, gaidot rindā, var saslimt ar vēl kaut ko, tāpēc, divreiz apskatot situāciju, nolēmu tam "mest ar roku"," atzinusi modele. "Analīze, protams, man neko īsti nemainītu. Tāpat šobrīd jādzīvo pilnīgā karantīnā, bet pēc tam ļoti uzmanīgi," prātojusi Kubasova.

Viņa arī pastāstījusi, ka, neraugoties uz piesardzības pasākumiem – regulāru roku un virsmu dezinficēšanu, distances ieturēšanu – saslimuši trīs no četriem viņu mājsaimniecībā dzīvojošajiem.

"Beigās laikam esam izskaitļojuši, ka viens cilvēks, kurš nāca mums palīdzēt ar māju, ir slims. Centāmies ar viņiem nekomunicēt, tuvu neiet, bet varbūt atstāja mums "dāvaniņu" uz kādas virsmas. Vai tā bija, vai nē, mēs to nekad neuzzināsim, tas arī nav būtiski. Galvenais šobrīd ir saprast, cik ilgi mums ir jābūt pilnīgā karantīnā. Oficiālie ieteikumi ir vēl 72 stundas pēc simptomu izzušanas, bet bez testēšanas to 100% pateikt nevar," prātojusi Kubasova.

View this post on Instagram

🦠 COVID-19 IN BALI 🦠 ⠀ Nu jau vairāk kā 3 nedēļas esmu Bali. Salas populācija šobrīd ir ap 4,3milj. iedz. Uz šodienu šeit “oficiāli” ir tikai 43 gadījumi. Jā, un es sodien noskaidroju, kāpēc tikai “oficiāli” - jo šeit veikt analīzes ir gandrīz neiespējami! Kāda ir reālā situācija, vai šeit īstenībā ir divas vai desmit reizes vairāk slimojošo - to neviens nezin un neuzzinās. 🤷🏻‍♀️ ⠀ Milzīgas rindas, laiks vienkāršam swab test uz katru pacientu ap 30 minūtēm (no dzirdētā - Latvijā tas aizņemot ap 3 minūtēm). Tur jau gaidot rindā var saslimt ar vēl kaut ko, tāpēc divreiz apskatot situāciju, nolēmu tam ‘mest ar roku’! 🤦🏻‍♀️ Analīze protams man īsti neko īsti nemainītu. Tāpat šobrīd jādzīvo pilnīgā karantīnā, bet pēc tam ļoti uzmanīgi. ⠀ Saslimām 3 no 4 cilvēkiem mūsu mājsaimniecībā. 😱 It kā ilgi domājām, kur varējām saķert, bet nu es par to, ka savai sejai pēc veikala apmekējuma ne reizi nepieskāros - nevaru dot garantijas (vai kāds vispār var?) Dezinfiktoru uz rokām pūšu 150 reizes dienā, dezinficēju visas virsmas, centāmies no visiem cilvēkiem ieturēt 1,5-2m distanci, bet… Tikpat labi, pasūtot ēdienu uz mājām, tā gatavotājs varētu būt slims. Jo, ieskatoties šeit pat labu restorānu virtuvē, var redzēt, ka viņi ēdienu gatavo bez maskām un pat bez cimdiem. ❌ ⠀ Taču beigās laikam esam izskaitļojuši, ka viens cilvēks, kurš nāca mums palīdzēt ar māju, ir slims. Centāmies ar viņiem nekomunicēt, tuvu neiet, bet varbūt atstāja mums “dāvaniņu” uz kādas virsmas. Vai tā bija, vai nē, mēs to nekad neuzzināsim, tas arī nav būtiski. Galvenais šobrīd ir saprast, cik ilgi mums ir jābūt pilnīgā karantīnā. Oficiālie ieteikumi ir vēl 72h pēc simptomu izzušanas, bet bez testēšanas to 100% pateikt nevar. 🤷🏻‍♀️ ⠀ Rīt pastāstīšu Jums vairāk par saviem simptomiem, sajūtām un slimības gaitu. 🤒 ⠀ Un Jūs neslimojiet, mīļie! 💫

A post shared by Diana Kubasova (@dianakubasova) on Apr 7, 2020 at 7:14am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!