Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Naktī no svētdienas uz pirmdienu (pēc Latvijas laika) Losandželosā aizvadīta ikgadējā Kinoakadēmijas balvu pasniegšana jeb "Oskaru" ceremonija. Šis ir pasākums, kuram šovbiznesa pārstāvji pošas īpaši pārdomāti.

Mediji "Vogue" un "Page Six" izcēluši vislabāk ģērbtās lēdijas, noskaidrojot arīdzan, kāda zīmola darinājumā viņas tērptas, jo parasti ar dizainera vārdu tiek nodots arī kāds vēstījums plašai sabiedrībai.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ceremonijā, šogad aktrises lielākoties devušas priekšroku piezemētākām kleitu izvēlēm – tā dēvētās princešu kleitas šogad bija mazākumā. Tomēr spoži, spīdīgi audumi un tērpa elementi gan izmantoti daudz.

Ar dumpiniecisku vienkāršību šogad izcēlusies aktrise Kristena Stjuarte, kura uz ceremoniju ieradās pikanti "lietišķā" tēlā – vaļīgā baltā blūzītē, melnā žaketē un īsos melnos šortos. Viss no "Chanel" zīmola.

Aktrise un dziedātāja Zoja Kravica šogad sev piemeklējusi meitenīgu, taču elegantu "Saint Laurent" rozā kleitu.

Aktrise un producente Megija Džilenhola (aktiera Džeika Džilenhola vecākā māsa) izvēlējusies pavisam neordināru tērpu no leģendārās franču dizaineres Elsas Skaparelli modes nama.

Zeltā mirguļojošu krāšņai Ziemassvētku eglītei līdzīgu kleitu izvēlējusies Lupita Njongo – 39 gadus veca aktrise ar saknēm Meksikā un Kuveitā. Šī kleita tapusi "Prada" modes namā.

Amerikāniete Zendaija izvēlējusies divdaļīgu tērpu no "Valentino". Interesanti, ka baltas blūzītes šogad bija daudzām, piemēram, aktrise Uma Tūrmane pasākumu apmeklēja pavisam klasiskā tēlā: balta blūze un melni pieguļoši svārki.

Sudrabotā mirdzumā tērpusies mūziķe un aktrise Alana Haima. Kleitas autors – "Louis Vuitton".

Spožā spāniete Penelope Krusa ieradās tumši zilā vakarkleitā no "Chanel".

32 gadus vecā britu aktrise Lilija Džeimsa izvēlējās greznu "Versace" rozā kleitu ar iespaidīgu šķēlumu.

Komiķe Tifānija Hediša priecēja ar smaragdzaļu spožu kleitu no "Dolce & Gabbana" modes nama.

Interesantu tērpu izvēlējusies aktrise Ariana Debosē – koši sarkanu bikškostīmu no "Valentino".

Izcilā Nikola Kidmena daudzus pārsteidza ar drosmīga dizaina kleitu eleganti zilpelēkā krāsā. Šis ir "Armani" darinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!