Foto: Vida Press
Naktī uz pirmdienu ASV tika pasniegtas prestižākās kinoindustrijas balvas – "Oskari". Pasākums notika jau 92. reizi un, kā ierasts, pulcēja smalki saposušos aktieru cunftes pārstāvjus.

"Mēs varējām vērot slavenāko dizaineru jaunākos sasniegumos modes sfērā," par ceremonijā redzēto raksta "Harpers Bazaar". Ietekmīgais medijs šogad izvairījies nosaukt "sliktāk ģērbtās slavenības", uzsvaru liekot uz tērpiem, kuri pelnījuši apbrīnu.

Līdzīgi kā aizpagājušajā nedēļā BAFTA (Lielbritānijas Kino un televīzijas mākslas akadēmijas) balvu pasniegšanā, arī "Oskaros" ne viena vien aktrise bez sirdsapziņas pārmetumiem mugurā vilka tērpu, kas nav tapis dizaineru jaunākajās kolekcijās, bet gan senāk.

Tā, piemēram, Penelope Krusa mirdzēja "Chanel" modes nama radītā kleitā, kas tapusi jau tālajā 1995. gadā, un tas netraucēja viņai ierindoties vislabāk tērpto aktrišu sarakstā.

"Harpers Bazaar" arīdzan atzīmē Šarlīzes Teronas "Dior" melno eleganci, Sintijas Erivo kuplo "Versace" kleitu, Rūnijas Maras "Alexander McQueen" interesanto kleitu.

Eleganti atturīgo kleitu krāsu vidū izcēlās Florence Puga izteiksmīgi zaļā krāsā; blīvā zīda kleitu ar meitenīgajiem volāniem radīja "Louis Vuitton" dizaineri.

Uzslavas tikušas arī vakara lielākajai zvaigznei Renē Zelvēgerei, kura dabūja "Oskara" statueti par labāko aktrises darbu filmā "Judy" ("Džūdija").

"Delfi" jau vēstīja, ka labāko filmu konkurencē triumfēja Dienvidkorejā tapusī filma "Parazīts" ("Parasite"). Par pārējiem kinonakts uzvarētājiem lasi šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!