Foto: AFP/Scanpix

Itālijā aizvadītās Milānas modes nedēļas ietvaros notikušās zīmola Gianfranco Ferré jaunākās kolekcijas skates laikā modes pasākuma viesus šokējusi kāda īpaši kārna modele, ziņo izdevums The Daily Mail.

Zīmola izvēlētā modele uz mēles defilēja tērpā ar īpaši dziļu dekoltē, kas pasākuma viesu skatienam atklāja viņas kārno augumu, un šādas modeles parādīšanās vienā no lielākajiem modes notikumiem pasaulē atkal aizsākusi diskusiju par modeļu augumiem.

Daudzi modes dzīves eksperti vienojušies sašutumā par šādas miesasbūves modeles laišanu uz mēles un norādījuši, ka tas ir ne tikai estētiski nebaudāmi, bet arī atstāj negatīvu iespaidu uz sieviešu attieksmi pret veselīgu dzīvesveidu, mudinot viņas aizrauties ar nežēlīgām diētām, lai līdzinātos modelēm.

Diskusija par to, cik tievas modeles vajadzētu izmantot modes skatēs, ir aktuāla jau vairākus gadus, un daudzi modes nami ir atteikušies no pārlieku kārnu modeļu izmantošanas.

Starp zināmākajiem zīmoliem, kuri savās kolekcijās neizmanto nultā izmēra modeles, minami tādi vārdi, kā Prada, Versace un Armani, tomēr liela daļa dizaineru nespēj pretoties kārdinājumam savās skatēs izvēlēties ļoti tievas meitenes, tādējādi kaitinot gan potenciālos klientus, gan veselības speciālistus.

Kamēr daļa sabiedrība nosoda kārno modeļu izmantošanu modes skatēs un dēvē to par "anoreksijas propagandu", pārmērīgi tievajām modelēm ir arī daudz aizstāvju, kuri norāda uz ļoti tievo meiteņu tiesībām darboties modes biznesā un cīnās pret viņu diskrimināciju.

Galerijā: ieskats modes pasauli satraukušajā Gianfranco Ferré zīmola skatē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!