Foto: AFP/Scanpix
Pirmizrādēs un svinīgos pasākumos preses un sabiedrības uzmanības centrā ir pazīstamu dāmu iznācieni uz sarkanā paklāja - kritiķi kļūdas nepiedod, bet tām, kuras līdzīgi Andželīnai Džolijai (attēlā) visu gadu spējušas izskatīties eleganti, pienākas goda vieta vislabāk ģērbto slavenību sarakstos.

Holivudas aktrise Andželīna Džolija prot radīt iespaidu, ka viņai piestāv absolūti viss un netraucē pat apkārtējo skatieniem atklātie tetovējumi. Par aktrises skaistāko aizejošā gada tērpu atzīta Atelier Versace krēmkrāsas kleita ar spilgti sarkanu apdari, kurā viņa ieradās uz "Zelta globusa" balvu pasniegšanas ceremoniju.

Precīzi aprēķinātais sānu šķēlums tērpa valkātājai ļāva turklāt nodemonstrēt slaidās kājas, kad to palūdza īpaši neatlaidīgi fotogrāfi.

Tiesa gan, cits Džolijas tērps - melna kleita ar dziļu asimetrisku šķēlumu apakšējā daļā izpelnījās arī kritiskas atsauksmes, jo viņas kāja esot izskatījusies pārlieku bāla un kaulaina.

Cienīga konkurente par vislabāk ģērbto slavenību atzītajai Džolijai šogad bijusi kolēģe Čarlīze Terona. Gaiši sārtais Dior Couture tērps ar dziļo dekoltē piesaistīja visas pasaules sajūsmas pilnos skatienus.

Tērpu papildināja mirdzoša vintāžas somiņa no pagājušā gadsimta divdesmitajiem gadiem un gaišas augstpapēžu sandales, kas akcentēja aktrises pēdas pacēlumu.

Britu dziedātāja Adele iekļuvusi sarkanā paklāja zvaigžņu topā, pateicoties veiksmīgai tērpu izvēlei, kas var būt visai sarežģīts uzdevums sievietei, kuras auguma aprises neatbilst glancēto žurnālu modeļu parametriem.

Modes eksperti īpaši izceļ Adeles Armani Prive tērpu šā gada Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā. Mirdzošā kleita apvienojumā ar spilgti sārtu lūpu krāsu un mirdzošiem matiem radīja pārdomātu un pārliecinošu dīvas tēlu.

Nepamanīta nav palikusi arī lieliskās balss īpašnieces atbilde modes metram Karlam Lāgerfeldam, kurš kritiski izteicās par viņas apaļīgo augumu: "Nekad neesmu gribējusi izskatīties kā modele no žurnāla vāka. Es pārstāvu sieviešu vairākumu un lepojos ar to."

Populārā jauniešu seriāla Intrigante aktrise Bleika Laivlija, kuru lomām tērpj vesela stilistu komanda, svinīgiem pasākumiem tērpus labprātāk izvēlas pati.

Zuhair Murad kleita bez lencītēm skaisti izceļ aktrises plecu līniju un slaido kaklu, bet jaunās skaistules platais smaids viņu padara patiesi neatvairāmu. Ekskluzīvo apavu radītājs Kristians Lubutēns juties tik savaldzināts, ka uzdāvinājis Laivlijai veselu kurpju kolekciju.

Arī dziedātāja Dženifera Lopesa iecienījusi Zuhair Murad vakarkleitas - vienā no tām viņa bija redzama "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā. Šis tērps izraisīja īstu ažiotāžu - ceremonijas tiešraides laikā sociālajā tīklā Twitter pie viņas fotogrāfijas ik minūti parādījās 800 jauni ieraksti.

Līdzīgu sabiedrības reakciju izpelnījās zilganzaļā, līdz nabai dekoltētā Versace kleita, kuru Lopesa bija uzvilkusi uz Grammy balvu pasniegšanas ceremoniju pirms 12 gadiem.

"Oskara" balvu ceremonijai aktrise Emma Stouna bija izraudzījusies sievišķīgu kleitu vīnsarkanā krāsa no modes nama Giambattista Valli. Kritiķi un žurnālisti uzreiz atsauca atmiņā līdzīgu Nikolas Kidmenas kleitu 2007. gadā. "Pat lente uz tā paša pleca!" nīgrojās kritiķi.

Bet pati jaunā zvaigzne pamanāmo tērpu pasniedza pietiekami pārliecinoši, lai sacenstos ar "oskarotajām" ekrāna slavenībām.

Sarkanā, melni punktotā Lanvin kleitā, kas pašūta īpaši viņai, Natālija Portmena šogad atgādināja īstu vecā Holivudas spožuma reinkarnāciju. Tēla pilnīgumam pietrūka tikai garu cimdu. Pagājušajā gadā aktrise saņēma "Oskaru" par lomu filmā Melnas gulbis, bet šogad bija viena no balvas pasniedzējām.

Tāpēc viņas tēls gan nebija mazāk izsmalcināts - retro stila kleitu papildināja atlasa somiņa un dārgi Harry Winston juvelierizstrādājumi.

Rudmatainā kinoaktrise Džesika Čeistina, šķiet, apzināti atdarina Holivudas zelta laiku dīvas, jo viņas tērpiem vienmēr ir vintāžas pieskaņa. Armani Prive kleita, kurā viņa ieradās uz animācijas filmas Madagaskara 3 pirmizrādi Kannu kinofestivālā, pilnībā atbilda šim tēlam. Uz vienu pusi ieveidotie mati un koši sarkanā lūpu krāsa pasvītroja Čeistinas izraudzīto vecās skolas šarmu un glamūru.

Par vienu no gada pārsteigumiem kļuva parasti ekscentriskās dziedātājas Riannas baltā, elegantā kleita, kurā viņa ieradās uz "MTV Video" balvu pasniegšanas ceremoniju.  Paliekot uzticīga sev, dziedātāja bija atļāvusies drosmīgus šķēlumus sānu daļā zem padusēm, bet koptēls apvienojumā ar jauno, īsto matu griezumu atstāja neparasti svinīgu iespaidu.

Savukārt aktrise Gvineta Paltrova ierasti cenšas tērpties klasiski un pasākumam piemēroti. Lai gan, pēc ekspertu domām, intuīcija viņu reizēm pieviļ, šogad zvaigzne vairākkārt nopelnījusi arī sajūsmas pilnas atsauksmes. Īpaši cildināta tikusi viņas baltā vakarkleita "Oskara" balvu ceremonijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!