Foto: DELFI
Modes pasaules eksperts Jaroslavs Barišņikovs (attēlā), kurš populārs kļuvis kā vienīgais Latvijas androgīnais modelis un allaž tērpos demonstrē modes pasaules aktualitātes, atklāj, ka šī beidzot būs tā vasara, kurā droši varēsim atteikties no krūšturiem un ģērbties pikanti un atkailināti.

"Es pats esmu no tiem, kam patīk izģērbties vairāk un vairāk. Nekautrēties vasaras sezonā atkailināties iesaku arī meitenēm - tagad ir pilnībā atļauts pa dienu uzvilkt caurspīdīgu topiņu bez krūštura, piesedzoties ar žaketīti.

Tas ir tāds nerātnās sievietes tēls, kurā var droši doties strādāt," sarunā ar DELFI Izklaide uzdrošināties mudina modes pārzinātājs.

Viņš iesaka uz vasaras sezonu meitenēm droši ļauties šortiņu un topiņu valdzinājumam un droši ieviest savā vasaras garderobē pikantas odziņas. Pat tagad tik aktuālie garie svārki var kļūt par varen seksīgu apģērbu, ja tie šūti no viegli caurspīdīga auduma.

"Vasarā iespējams atkailināties tā, lai tas izskatās nevis vulgāri, bet pat ļoti gaumīgi. Man prieks, ka latviešu meitenes sākušas labāk ģērbties; domāju, tas izskaidrojams ar mežģīņu ienākšanu modē. D&G skatēs bija aplūkojami lieliski mežģīņu apģērbi, un liela daļa veikalu piedāvā šo tendenci," stāsta Jaroslavs, aicinot izvēlēties mežģīņu apģērbu kā reizē pikantu un elegantu tērpu.

Arvien vairāk slavenību un vienkāršu meiteņu izvēlas vispār atteikties no krūšturiem, un Jaroslavs to uzskata par tikai pozitīvu tendenci. "Starp citu, modes skatēs modeles iet vispār bez krūšturiem. Bieži vien ir tā, ka pie tērpa nemaz nav iespējams uzvilkt krūšturi, piemēram, ja ir plika mugura.

Un ir pieļaujams nevilkt krūšturi. Ja meitenei ir skaisti pupi, jāpadomā, vai tiešām vajag to krūšturi. Nesaku, ka mudinu visas atteikties no krūšturiem, taču tās, kam ir labs augums - kāpēc ne?" spriež modes pārzinātājs.

Attiecībā uz vīriešu modi gan Jaroslava uzskati nav tik brīvi - lai gan jau vairāki veikali piedāvā šīs vasaras modes "kliedzienu" - superīsus vīriešu šortus, Jaroslavs cer, ka mūsu puiši šai tendencei masveidā nesekos.

"Tomēr pierasts, ka vīrietim šorti, kas ir īsāki par garumu virs ceļa, izskatās vulgāri. Bet arī puišiem ir iespējas vasarā atkailināties - veikalos plašā klāstā pieejamas maikas ar izcili dziļiem izgriezumiem, kuras džeki droši valkā gan uz klubiem, gan ikdienā. Un, ja ir sportisks augums, kāpēc ne?" par vīriešu vasaras modi spriež Jaroslavs.

Foto galerijā: pikantas vēsmas dažu Latvijas slavenību garderobē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!