Foto: AFP/Scanpix
Vienu dienu pirms izlidošanas uz Losandželosu, kur tika pasniegtas ASV Kino akadēmijas balvas "Oskars", režisora Mišela Hazanaviča komanda triumfēja arī Francijas galveno kino balvu "Cēzaru" pasniegšanas ceremonijā.

Tagad jau zināms, ka arī ASV viņa melnbaltā gandrīz mēmā filma The Artist tika atzīta par gada labāko filmu, taču arī Francijā viņš tika godināts un šī filma saņēma sešas "Cēzara" balvas - tostarp labākā filma, labākā pirmā plāna aktrise un labākais režisors.

"Visas filmas, kuras bija nominētas, ir lieliskas, bet man patiešām paveicās, ka izvēlēta ir mana filma," pēc balvas saņemšanas teica Hazanavičs. Savukārt aktrise Berenise Bežo, ar pūlēm valdot asaras, atzinās, ka ļoti gribējusi iegūt šo statueti.

Par ieguldījumu pasaules kinematogrāfā franči šogad apbalvoja britu aktrisi Keitu Vinsletu (attēlā), kura uz balvu pasniegšanas ceremoniju Parīzē bija ieradusies zeltītā kleitā ar ļoti dziļu dekoltē, tādējādi iepriecinādama gan ceremonijas viesus, bet vēl jo vairāk fotogrāfus.

Bija plānots, ka "Goda Cēzaru" Vinsletai pasniegs poļu režisors Romans Polanskis, taču pēdējā brīdī viņš esot saslimis ar gripu, tāpēc balvu Vinsleta saņēma no režisora Mišela Gondrī rokām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!