Foto: AP/Scanpix/LETA
Franču modes dizaineris Žans Pols Gotjē izsaucis sašutuma vētru Krievijā, TV raidījumā paziņojot, ka šajā valstī nevar atrast pievilcīgus, izskatīgus vīriešu dzimuma modeļus. Krievu sievietes esot izcilas skaistules, taču glītu vīriešu tur nav.

Žans Pols Gotjē februāra sākumā ieradās Maskavā, lai demonstrētu savu "Fashion Freek Show'". 6. februārī viņš piedalījās Krievijas TV raidījumā "Modes verdikts" ("Модный приговор"), kur līdzās modes vēsturniekam Aleksandram Vasiļjevam abi apsprieda jomas aktualitātes Krievijā.

Raidījumā Gotjē sūkstījās, ka viņš nevarot Krievijā atrast izskatīgus manekenus. Ar modelēm neesot problēmu, taču puišu "flangā" vērojama īstena bēdu ieleja.

"Es uzskatu, ka skaistules pasaulē nāk no divām valstīm – Brazīlijas un Krievijas," raidījumā teic dizaineris, "un mani pārsteidz, cik daudz skaistu modeļu ir Krievijā, taču neieraudzīju šeit nevienu glītu modeli vīrieti". Viņaprāt, krievu vīrieši jūtas tādi kā mačo paši par sevi, taču sievietes pieliek pūles, lai sevi pasniegtu.

Gotjē izteikumi radījuši šūmēšanos Krievijas sabiedrībā. Tā, piemēram, Aleksandrs Vasiļjevs sava kolēģa skaudro verdiktu skaidro ar Staļina represijām, kas krietni paplosījušas krievu genofondu, vēsta "RIA Novosti". Vasiļjevs piekrīt Gotjē redzējumam par izskatīgu krievu vīriešu trūkumu valstī, vienlaikus esot arī plusi, proti, lai gan krieviem sejas panti neesot diez ko glīti, viņiem lielākoties ir atlētiski augumi.

"Viņi mums ir lieliski armijā un sportā, taču uz mēles mēs viņus neredzam. Toties krievu modeles gan ir vai katrā modes namā pasaulē," rezumēja Vasiļjevs.

Savukārt populārais šovmenis Dmitrijs Nagijevs medijam "Nation News" skaidroja, ka ārējs skaistums nu gan nav kvalitāte, pēc kā jāvērtē vīrietis. "Vīrieša skaistums ir viņa prāts, laba audzināšana, taktiskums un laba humora izjūta. Nagijevs aicināja Krievijas vīriešus "domāt ar savu galvu" un vīrišķības piemērus meklēt kultūrvēsturē. Šovmenis norādīja, ka ģenētiski pārmantojas ne tikai fiziskās iezīmes, bet arī kultūras elementi, un laba audzināšana, iespējams, pat ļoti ietekmē vīrieša ārējo izskatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!