Foto: Reuters/Scanpix
Rudens sākums ir laiks, kad daudzviet pasaulē risinās modes nedēļas, kuru laikā iespējams iepazīties ar nākamā gada pavasara/vasaras sezonas tendencēm, un arī šogad lielākajos modes notikumos pasaulē piedalījušās latviešu modeles.

Septembra sākumā notikušajā Ņujorkas modes nedēļā piedalījās vairākas no Latvijas modeļu aģentūru skaistulēm, bet vislielākos panākumus guva starptautisku atpazīstamību iemantojusī Dandy aģentūras modele Ginta Lapiņa (attēlā).

Atzīstamus panākumus Lapiņa ārvalstu modes nedēļās guva jau pērnā gada rudenī, kad viņai tika pievērsta pastiprināta modes speciālistu uzmanība, un arī šogad latviešu meitene piedalījās vairāk nekā desmit modes namu šovos, starp kuriem bija arī tādi zīmoli kā J. Mendel, Donna Karan un citi.

No Dandy aģentūras modelēm ceļu uz Ņujorkas modes nedēļas skatēm bija mērojušas arī Ieva Lagūna un Ulla Lauska, kā arī modeļu aģentūras Terri modele Sveta Ņemkova, kura arī jau vairākus gadus ar panākumiem darbojas starptautiskajā modeļu biznesā.

Ginta Lapiņa un Sveta Ņemkova Ņujorkas modes nedēļā

Ņujorkas modes nedēļai pasaules modes kalendārā sekoja Londonas modes nedēļa, uz kuru bija devusies Karlīna Caune no Agra Blaubuka vadītās modeļu aģentūras 2bmodels - meitene, kura modeļu gaitas sāka pirms diviem gadiem, piedalījusies 14 Londonas modes nedēļas ietvaros notikušajās skatēs.

Karlīna Caune Londonas modes nedēļā (foto: aģentūras 2bmodels arhīvs, Style.it)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!