Foto: F64

Ceturtdien Rīgas Biržā notikušajā Riga Fashion Mood vislielākās ovācijas izpelnījās modes mākslinieces Šeilas nākamā gada vasaras kolekcijas Dobe skate, kurā netrūka ne košu krāsu, ne interesantu detaļu.

"Šī bija absolūti nekomerciāla kolekcija," brīdi pēc vētraini uzņemtās skates sarunā ar izklaides portālu Mango atzina Šeila un neslēpa, ka kolekcija tapusi "briesmīgā ātrumā" - aptuveni trīs nedēļu laikā. 

"Tā kā līdz pēdējam brīdim nezināju, vai piedalīšos, viss tapa ļoti ātri. Pati arī šuvu, ko parasti nedaru, jo palīdz manas brīnišķīgās meistares. Man nebija laika neko pārdomāt. Es ļāvos emocijām, un viss izdevās," priecājās māksliniece.

Atšķirībā no citiem Riga Fashion Mood aicinātajiem dizaineriem Šeila savu tērpu bija uzticējusi nevis profesionālām modelēm, bet savām draudzenēm un meitai Annai (attēlā), kuras defilē atklāja atraktīvo skati.

"Man liekas, ka visā pasaulē situācija mainās - glamūrs, nauda un miljoni vairs nav modē. Modē ir sirsnība, individualitāte un personība. Cilvēkam dzīves laikā ir jāatklāj sevi, nevis jāpakļaujas visām masu lietām, un katra no manām modelēm bija personība - ir jābūt pieredzei, krūtīm, dibenam un galvai, un šeit tas bija," stāsta Šeila.

Jaunajā vasaras kolekcijā māksliniece ar komandu mēģinājusi radīt vintage iespaidu, darinot brošas, izšujot un papildinot tērpus ar citām interesantā tehnikā izstrādātām detaļām.

"Ja cilvēkiem ir mazāka rocība, kas Latvijā ir ļoti manāmi, ir jauki, ja var darināt brošas, izšūt, tamborēt. Es vēlējos parādīt, ka sieviete ir skaista, jo viņa vienkārši ir skaista. Viņai nav jāuzvelk pats jaunākais modē esošais siluets vai krāsu salikums, bet gan jāatrod savējais," uzskatos dalās Šeila.

Uz jautājumu, vai viņas jaunās kolekcijas apģērbi piemēroti ikdienas valkāšanai, Šeila smejot kā piemēru min pati sevi, jo viņa ikdienā savā garderobē bieži izvēlas košas krāsas un netradicionālas detaļas.

"Ja paskatāmies, ka dažas dāmas sacirtušās iet uz veikalu, kāpēc lai nevarētu ģērbties šādi - nedaudz ar humoru? Tas, ko parādīju šoreiz, bija drosmei un ierosmei. Es neaicinu šādi ģērbties, katru dienu ejot uz biroju, bet redzēto pielietot ar mēru," aicina māksliniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!