Foto: DELFI/F64

Aizvadītās nedēļas izskaņā Latvijas Nacionālajā teātrī norisinājās "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tika godināti aizvadītā gada teātra sezonas labākie iestudējumi un individuālie sniegumi. Pasākums ierasti ir vieta, kur pašmāju skatuves zvaigznēm nodemonstrēt savu gaumes izjūtu, un "Delfi Izklaide" viesu stilu šoreiz izvērtēt uzticēja modes un stila etiķetes ekspertiem, grāmatas "Stils" autoriem Gunai Leiškalnei-Rokk un Denisam Ševeļovam.

"Profesionālo balvu ceremonijas pieder pasākumiem, kuros tiek sagaidīts "black tie" dreskods," skaidro grāmatas autore un starptautisko attiecību speciāliste Guna Leiškalne-Rokk. "Dāmām tas nozīmē svinīgu matu sakārtojumu, rotaslietas un garo svētku kleitu, bet kungiem – ja ne smokingu, tad vismaz tumšu uzvalku," piebilst Guna.

"Par spīti mūsu centieniem un gadiem ilgu komentēšanu, joprojām novērojamas tās pašas kļūdas, piemēram, nepieņemami apavi (zābaki), palielas somas un trikotāža.

Koriģējošā veļa un strukturēta garā kleita piešķirs ceremonijai nozīmīgumu ne tikai jums, bet arī apkārtējiem, un vēlāk glaimojošā kleita bildēs no pasākuma atsauks atmiņā pozitīvas emocijas par pasākumu," stāsta Deniss Ševeļovs.

Guna un Deniss izvēlējušies savus favorītus – viesus, kuri nodemonstrējuši labas gaumes paraugstundu. Viņi izcēluši jauno aktrisi Elīnu Avotiņu un Dailes teātra aktieri Gunāru Placēnu, kurš saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu teātra mākslā. Savukārt par elegantāko pāri abi atzinuši aktrisi Ievu Florenci un viņas līgavaini Oskaru Vīksni.
Foto: Matīss Markovskis

"Par labāk ģērbto dāmu mēs vēlētos pasludināt Elīnu Avotiņu (attēlā pa vidu), bet labāk ģērbtā kunga godu šoreiz piešķiram Gunāram Placēnam, kuri izcēlās citu vidū ar izsmalcinātību un atbilstību pasākuma dreskodam. Mūsuprāt, labāk ģērbtais pāris pasākumā bija Ieva Florence un Oskars Vīksne, jo viņu tēli atbilda pasākumam, etiķetei un mūsdienu priekšstatam par labu gaumi.

Jāteic, ka šogad ievērojama daļa viesu bija pacentušies un viņu garderobe lielos vilcienos atbilda pasākumam. Protams, ka novērojām arī ļoti daudz tādu cilvēku, kuriem pietrūka izpratnes par etiķeti. Ceram, ka nākamgad par ģērbšanās stilu tiks padomāts vēl cītīgāk," noslēgumā piebilst Guna un Deniss.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!