Foto: EPA/LETA
Slavenais franču modes dizaineris Žans-Pols Gotjē šokējis uz Parīzes modes nedēļu sanākušo publiku, savas jaunās kolekcijas demonstrēšanu uzticot 29 gadus vecajai amerikāņu rokmūziķei Betai Dito (attēlā), kas pazīstama ar savām varen kuplajām formām.

Tērpta īsā kleitiņā un tīkliņzeķēs, indie rock grupas Gossip dziedātāja Dito, kura nekad nav slēpusi to, ka ir lesbiete, uz mēles parādījusies ar divām vīna glāzēm rokās.

Ievērojamā dizainera jaunākā kolekcija, pēc ekspertu domām, pati par sevi visai atklāti izaicina tradicionālās modes kanonus. Šoreiz Gotjē izrāda apakšveļu, piešķirot tai vakartērpu un pat ikdienas apģērba statusu.

Tādējādi dizaineris pievienojies spēcīgajai modernās modes tendencei, kas stilistiku aizgūst no radikālās alternatīvās rokmūzikas un hārdroka tēliem.

Parīzes modes nedēļa, kurā tiek izrādīti nākamā gada pavasara/vasaras sezonas modeļi, ilgs līdz 6. oktobrim, un tajā piedalās tādi pazīstami dizaineri kā Albērs Elbazs, Džons Galliano, kā arī Kristiana Diora modes nams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!