Foto: AFP/Scanpix/LETA
No Neapoles līdz Toskānai un arī pašā Romā mājās "ieslodzītie" itālieši neļaujas "Covid-19" sagraut nācijai tik raksturīgo priekpilno attieksmi pret dzīvi.

Dakšiņas kā bungu vālītes, katlu vāki kā mūzikas instrumenti, ļaudis ar ģitārām un vijolēm uz lodžijām – tik jestru ainu šobrīd var redzēt koronavīrusa "Covid-19" smagi skartajā Itālijā.

Šādi itālieši pārdzīvo pandēmiju, būdami spiesti atrasties mājas karantīnā.

Kā vēsta "The Guardian", karantīnas repertuārā dzirdami galvenokārt patriotiskas ievirzes skaņdarbi, ko vienlaikus izpilda māju iedzīvotāji logos vai stāvot uz balkoniem, turklāt šāds fenomens novērots daudzās pilsētās vienlaicīgi.

Pēc premjerministra Džuzepes Konti ārkārtas stāvokļa izsludināšanas valstī ierastā ikdiena faktiski ir apstājusies. Pilsētās darbojas tikai pārtikas veikali, aptiekas un bankas.

Cilvēki aicināti bez īpašas vajadzības ārā no mājām nedoties, un itālieši atraduši veidu, kā istabās sēdēšanu padarīt priecīgāku, proti, iziet uz balkoniem un vienoties kopīgā muzicēšanā ar kaimiņiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka Itālija ir "Covid-19" vissmagāk skartā valsts Eiropā. Ar jauno vīrusu tur inficējušies vairāk nekā 17 000 cilvēku. Oficiālie dati liecina, ka līdz piektdienai mirušo skaits Itālijā pārsniedz 1260, ziņo "New York Post".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!