Foto: Privātais arhīvs

Sabiedrībā zināmā skaistule un nu jau arī geštalta terapeite Anna Lieckalniņa uz savas ādas piedzīvojusi, ko nozīmē saslimt ar koronavīrusu Covid-19. Iepriekš viņa bija viena no tiem cilvēkiem, kas īsti neticēja šīs slimības nopietnībai.

"Sanāca tāds kā dvēseles retrīts," par slimošanu ar Covid-19 žurnālam "Kas Jauns" teic Lieckalniņa, kura Ziemassvētkos konstatējusi, ka nez kur ir noķērusi lipīgo vīrusu.

Lieckalniņa iepriekš uz pandēmiju raudzījusies skeptiski. Citstarp viņa ir arī viena no dezinformatora Jāņa Pļaviņa kustības "Mainām pasauli" dalībniecēm, Lieckalniņa minēta kā viena no pasniedzējām Pļaviņa rīkotajā ezoterikas festivālā. Taču brīdī, kad pati saskārusies ar vīrusu tā visnejaukākajā veidā, Lieckalniņa mainījusi domas.

"Jāatzīstas, man šķita, ka pasaulē valda pārspīlēta reakcija. Domāju, nevar būt tik traki, ka visa pasaule jānoliek uz pauzes," publikācijā "Kas Jauns" skaidro viņa.

Lieckalniņai nav ne jausmas, kur viņa saķērusi Covid-19. "Pārsvarā biju mājās, ja gāju, tad tikai uz veikalu, turklāt laikā, kad tur nebija daudz cilvēku, un ar auduma masku. Tiešām nezinu... Varbūt, mājās nākot, kāpņu telpā vai grāmatnīcā, stāvot rindā, lai nopirktu Ziemassvētku dāvanas?" spriež skaistule.

Slimības simptomus viņa sajutusi 25. decembrī, kas sākušies kā vieglas saaukstēšanās pazīmes, bet pakāpeniski pievienojusies augsta temperatūra, galvassāpes, vispārēji slikta jušanās, visbeidzot plaušu karsonis. Meitas aizsūtījusi pie viņu tēviem un turpmākās 26 dienas bijusi mājās viena, arī Jauno gadu sagaidot vienatnē. Kā žurnālam atzīst pati, tikai tagad – mēnesi pēc saslimšanas – viņa sāk atlabt. Lieckalniņa pauž, ka šis vīruss ir ļoti neatlaidīgs, un no neticētājas viņa pārvērtusies ticētājā: "Tas ir viens traks vīruss, nevienam nenovēlu ar to sasirgt!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!