Foto: Privātais arhīvs

Ukraiņu izcelsmes Krievijā slavenā dziedātāja Anna Sedokova ne tikai drīzumā kļūs par Annu Timmu, bet nolēmusi arī apgūt latviešu valodu.

Par saviem plāniem apgūt sava vīra Jāņa Timmas dzimto valodu Sedokova pavēstījusi ierakstā vietnē "Instagram", kur apcerējusi savas attiecības ar svešvalodām kopumā.

Sedokova raksta: "Mans sapnis ir saprast visas pasaules valodas. Vismaz spāņu, franču, itāļu, ķīniešu, portugāļu un, protams, latviešu, kas man ir visnesaprotamākā," spriež Jāņa Timmas sieva. Viņa teic: latviešu valoda jāapgūst, lai varētu lasīt un saprast vīra privātās sarakstes. Sedokova gan steidz piebilst, ka tas ir joks, jo svešas sarakstes vispār nedrīkstētu lasīt – vajadzīgā informācija tāpat nonākšot pie interesenta citā veidā.

Šobrīd Sedokova cītīgi apgūstot spāņu valodu. Viņas rīcībā ir statistika, ka šajā valodā runā 548 miljoni pasaules iedzīvotāju. "Un arī es gribu," skaidro dziedātāja. Sedokova jau nedaudz runājot spāniski. Tāpat viņa nedaudz orientējas serbu valodā, bet visraitāk, protams, angļu, ukraiņu un krievu valodās.

Jau vēstījām, ka Sedokova nolēmusi šā gada laikā sakārtot visus dokumentus, lai oficiāli kļūtu par Annu Timmu. Vīrs viņai paskaidrojis, ka šāds vārda un uzvārda salikums esot ļoti latvisks. Vai Annai izdosies apgūt arī latviešu valodu, rādīs laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!