Foto: Privātais arhīvs

Viesnīcniece, bijusī politiķe Linda Mūrniece savu paziņojumu dēlī vietnē "Facebook" publicējusi ierakstu, ar kuru vēlas citus darba devējus pasargāt no bārmeņa vārdā Andris.

Mūrniece vēsta, ka tikai nupat atmaskojusi negodprātīgu darbinieku – bārmeni, kuram vārdā Andris.

Neminot iespējamā krāpnieka uzvārdu, viesnīcniece sirdīgi šķendējas par pašas naivumu, tik ilgstoši uzticoties bārmenim, kura maiņās allaž parādījies iztrūkums kasē.

"Hotel Roma" saimniece raksta, ka katrs jauns darbinieks viesnīcā tiek uzņemts kā ģimenē, tāpēc jo sevišķi sūri bijis aptvert, ka ģimenes vidū ir arī "nelietis".

Grēkos vainotais Andris strādājis par bārmeni, taču izmantojis dažādas blēdības, kā apkrāpt gan darba vietu, gan klientus.

Publicējam Lindas Mūrnieces ierakstu pilnībā un nerediģētā formā:

"Es vadu lielu kolektīvu. Vadu viesnīcu, veikalu, restorānu. Katru dienu sekoju tam, kas notiek saimniecībā. Bet es uzticos savējiem.

Katrs, kurš ienāk mūsu darba vietā, tiek pieņemts ģimenē... ģimenē, kur viens otram uzticas.

Uzticējāmies arī Andrim. Tā viņu sauc. Viņš mūsu uzticēšanos izmantoja. Zaga gandrīz katru dienu, kad nāca uz darbu, ko uzzinām tikai tagad - pēc laika. Teiksiet - policija, tiesa, cietums? Tas prasītu laiku un enerģiju, ko mēs tērētu nelietim...

Kāds nopērk pudeli vīna un samaksā skaidrā. Kādēļ neiebāzt kabatā, neizsitot čeku?...
Inventarizācijas laikā paniski mēģināt samaksāt par trūkstošajām vīna pudelēm plauktos?... nepamanīt, ka pīkstina svešu karti, kas turpat netīšām palikusi...Jo nemaksās taču ar savu...
Pārdot dārgu vīnu pa glāzei, kas nav paredzēts... Pēc tam nopirkt pudeli citā veikalā un nolikt vietā...
Melot un melot un melot. Par to, kādēļ iztrūkums. Andra ikdiena.

Citu mūsējo maiņās vakaros kasē vienmēr bija nauda. Andra maiņās - nulle...

Jā. Es atzīstos savās kļūdās. Nesēdēju un nevaktēju. Netiku galā. Ir nelieši, kas to izmanto.

Vienīgais, ko šobrīd varu - skaļi pateikt šo. Un brīdināt citus. Par to, ka tā var notikt. Un par metodēm, kā mūs var apzagt.

Ps. Ja ņemat darbā Andri, zvaniet man un precizējiet, vai tas nav tas pats bārmenis, ar ko man gadījies kopā pastrādāt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!