Foto: LETA
Ukrainas kara eksperts Oleksijs Arestovičs komentējis nule izgatavoto sarakstu ar Kremļa režīmu atbalstošām Krievijas amatpersonām, sabiedriskajiem darbiniekiem un slavenībām. Arestovičs savā komentārā sajūsminājās par Krievijas lielāko zvaigzni Allu Pugačovu, kuras vārda šajā sarakstā nav.

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija domubiedri izveidojuši un publicējuši aptuveni 6000 Krievijas sabiedrībā pazīstamu cilvēku sarakstu, kurus viņi uzskata par korumpantiem un Putina režīmam noderīgiem. To vidū ir daudz aktieru, sportistu, žurnālistu (piem., Ksenija Sobčaka), influenceru un dziedātāju, taču sarakstā nav atrodami Krievijas pirmā līmeņa zvaigžņu – Allas Pugačovas un Maksima Galkina – vārdi.

Par Pugačovu savs viedoklis ir Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja padomniekam Oleksijam Orestovičam, kurš ikvakara "YouTube" sarunā ar juristu Marku Feiginu pakavējās atmiņās, kāpēc Pugačovai nav vietas izveidotajā sarakstā.

"Kā gan lai neciena Allu, šo diženo cilvēku? Atceros, kā viņa 2014. gadā Jūrmalā ieradās zili dzeltenos toņos ģērbta – tas bija tieši tad, kad mums Krimu atņēma un Donbasā viss sākās... Kad Putins viņai deva ordeni, viņa prasīja: kur man somiņu nolikt? Putins atbildēja: uz krēsliņa. "Bet vai tā nepazūdīs tāpat kā Krima?" viņa atvaicājusi prezidentam," Pugačovas pozīciju ieskicēja Arestovičs un iebilda, ka Feigins primadonnu nosauc par "bābu".

Viņaprāt, Pugačova ir "cilvēks ar principiem", kas pelnījusi cieņu, jo atbalstu suverēnai Ukrainai izrādījusi jau pirms astoņiem gadiem. Arestovičs aicina nevērsties pret tām Krievijas slavenībām, kas publiski paudušas nosodījumu Putina iebrukumam Ukrainā. "Par nāciju jāspriež nevis pēc tās sliktākajiem cilvēkiem, bet pēc labākajiem," viņš pauda ikvakaras tiešsaistes komentārā.

Jau vēstīts, ka Alla Pugačova kopā ar vīru Maksimu Galkinu un abu dvīņiem no Krievijas ir izbraukuši un apmetušies Izraēlā. Īsi pēc aizbraukšanas Pugačova teica, ka noteikti dzimtenē kādreiz atgriezīsies.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!