Foto: Privātais arhīvs
Daudzviet pasaulē arvien lielāku popularitāti gūst meitenes, kas vēlas līdzināties lellēm. Starp slavenākajām mākslīgā daiļuma cienītājām minama par "Odesas Bārbiju" dēvētā Valērija Lukjanova, bet arī Latvijā dzīvo meitene, kuras skaistuma etalons ir slavenā lelle.

25 gadus vecās Jeļenas Petrovas (attēlā) aizraušanās ar mākslīgo skaistumu un līdzināšanos Bārbijai sākās pirms vairākiem gadiem.

"Mans mērķis bija līdzināties Bārbijai. Es pieaudzēju un izbalināju matus, sēdēju uz dažādām diētām, lai visu laiku uzturētu sevi formā, ģērbos tikai rozā apģērbā, pat meikapu taisīju tādu pašu kā Bārbijai.

Tomēr ar laiku kļuvu pieaugušāka un sapratu, ka visu mūžu nevarēšu sekot līdzi iedomu skaistumam, jo ir jāsāk dzīvot nobrieduša, nopietna cilvēka dzīvi," DELFI Izklaidei savu stāstu atklāj Jeļena.

Tiesa, daļa no vecajiem ieradumiem nav mainījušies - viņa vēl joprojām savā garderobē kombinē rozā krāsas apģērbu, reizi mēnesī gaišākus krāso savus garos matus, bet to vairs nedara tāpēc, lai līdzinātos lellei, bet tāpēc, ka "pašai tā patīk". 

"Lai gan mans ideālas sievietes etalons joprojām ir Bārbija, jo viņai ir viss - skaisti mati, skaista seja, skaists augums, viņa ir veiksmīga sieviete -, tomēr visu mūžu dzīvot savā iedomu tēlā nav dzīve. Man ir jāaug un jāpilnveidojas pašai, bet šis lelles tēls savā ziņā, "bremzē" manu pašattīstību," pārliecinājusies Jeļena.

Lai gan meitene vairs nekrāsojas tik daudz, kā agrāk, sevis sakopšanai viņa vēl aizvien velta ļoti daudz laika.

"Tā ir vismaz stunda, bet reizēm arī pusotra vai pat divas stundas dienā, kas tiek veltītas sevis sakopšanai. Tā sevī ietver matu sakārtojumu, manikīru, pedikīru, meikapu, apģērba izvēli. Vēl mana vājība ir smaržas. Nevaru iziet no mājas nesasmaržojusies, tāpēc arī visur, kur eju, līdzi ņemu smaržas un ik pēc kāda laiciņa sasmaržojos," stāsta Jeļena.

Pagaidām ķirurģiska iejaukšanās meitenes izskatā nav bijusi, bet Jeļena neslēpj, ka nākotnē to ļoti vēlētos, jo uzskata, ka šo to viņas izskatā vajadzētu pielabot.

Sociālajos tīklos Jeļena guvusi gana lielu popularitāti - viņas profilu portālā draugiem.lv ik dienu apskata simtiem lietotāju, un, tā kā meitene ir pietiekami aizņemta, viņa svešiniekiem liegusi iespēju ar sevi sazināties.

"Cilvēkiem internetā ir dalīts viedoklis - ir tādi, kuriem patīk šāds mākslīgais skaistums, bet ir tādi, kas ir tikai par dabīgo skaistumu un pārmet pārmērīgu mākslīgumu.

To visbiežāk var pamanīt komentāros pie bildēm, kur ir gan daudz labu un pozitīvu atsauksmju, bet ir arī viedokļi, ka tagad modē ir dabīgums un šīs visas mākslīgās lietas vispār ir liekas," stāsta meitene, kuru gan negatīvās atsauksmes uzver mierīgi.

"Es uzskatu, ka katram ir tiesības izskatīties tā, kā viņš jūtas ērti. Šādā tēlā es jūtos kā "savā ādā", ērti un pārliecināta par sevi. Turklāt, ja ņem vērā faktu, ka ļoti daudzi cilvēki aplūko manu profilu draugos, skatās bildes, komentē, raksta atsauksmes un komentāros aktīvi diskutē, var secināt, ka viņus tas piesaista un interesē," prāto Jeļena un saka lielu paldies visiem, kuri komentē viņas bildes, jo ne uz visiem komentāriem izdodas atbildēt.

Arī reālajā dzīvē meitene par uzmanības trūkumu nevar sūdzēties. "Parasti uz ielām cilvēki atskatās, citi pat nāk klāt iepazīties vai uzrunā kaut kādā veidā. Ir arī tādi, kuri pat no draugiem.lv mani atpazīst uz ielas. Bieži vien ir dzirdams: "Eu, es viņu redzēju draugos / viņa man ir draugos!"," stāsta meitene.

Šonedēļ viņu uz ielas atpazinis kāds jauniešu bariņš, bet ar puisi, kurš viņu pirms gada atpazinis tirdzniecības centrā, laika gaitā sociālajos tīklos izveidojusies laba draudzība.

"Esmu pamanījusi, ka vīrieši daudz biežāk izsaka komplimentus nekā sievietes. Tas arī izskaidro to, ka man draugi ir pārsvarā tikai puiši un vīriešu dzimtes pārstāvji, jo es ar viņiem daudz vienkāršāk atrodu kopīgu valodu nekā ar sava dzimuma pārstāvēm," atzīst Jeļena.

Meitene ir ieguvusi maģistra grādu socioloģijā, šobrīd strādā savā specialitātē un savu dzīvi dēvē par stereotipu laušanu.

"Es gribu pierādīt, ka cilvēks, kurš interesējas par modi un stilu un kurš daudz uzmanības pievērš savam ārējam izskatam, var būt vienlaikus arī nopietns un pieaudzis cilvēks. Tas ir pilnībā iespējams, jo cilvēkam vienmēr ir jākopj sevi, un tikmēr, kamēr esmu jauna, varu arī izskatīties tā, kā pati vēlos," DELFI Izklaidei atklāj Jeļena.

"Galvenais ir nevis tas, kāda ir indivīda āriene, bet kāda ir viņa iekšējā pasaule, kurā mēs varam būt pavisam savādāki, nekā citi mūs uztver.

Bieži vien cilvēki, neiepazīstot mani, domā, ka esmu augstprātīga un iedomīga, tomēr tā nav - kad iepazīst, domas mainās uz pretējo pusi, jo patiesībā esmu ļoti draudzīga un laipna pret visiem," smaidot apgalvo gaišmatainā skaistule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!