Foto: Vida Press
Tiesa Rumānijā piektdien nolēma, ka bijušais kikbokseris un sociālo mediju slavenība Endrū Teits un viņa brālis Tristans ir atbrīvojami no cietuma, nosakot viņiem mājas arestu, kamēr pret viņiem notiek izmeklēšana par cilvēku kontrabandu un izvarošanu.

Teits, kuram ir ASV un Lielbritānijas pilsonības, kā arī viņa jaunākais brālis Tristans un divas rumāņu sievietes ir pakļauti izmeklēšanai par "organizētās noziedzības grupas izveidošanu, cilvēku kontrabandu un izvarošanu".

36 gadus vecais Teits un viņa 34 gadus vecais brālis Tristans tika aizturēti decembra beigās Rumānijā un kopš tā laika atradās pirmstiesas apcietinājumā, kas pagājušonedēļ atkal tika pagarināts.

Apelāciju tiesa tomēr "noraidīja prokuratūras ierosinājumu pagarināt pirmstiesas apcietinājumu" un lika abus brāļus ievietot "mājas arestā", teikts tiesas lēmumā.

Brāļi Teiti ir vairākkārt paziņojuši, ka pret viņiem nav nekādu pierādījumu, savukārt viņu advokāti uzstājuši, ka viņu bēgšanas risks nepastāv un viņus vajadzētu atbrīvot.

Abi brāļi pirms vairākiem gadiem pārcēlās uz Rumāniju, kur Tristans pēc viņa aizturēšanas kļuva par tēvu.

Rumānijas policija notiekošās izmeklēšanas ietvaros ir veikusi reidus vairākos īpašumos, kas saistīti ar brāļiem Teitiem, un konfiscējusi daudzus no viņu aktīviem, tostarp luksusa automobiļu kolekciju.

Teits pirms aizturēšanas tika izslēgts no vairākām sociālo mediju platformām par naidīgiem izteikumiem par sievietēm un naida runu. Viņa dalība sociālajā tīklā "Twitter" tika atjaunota pēc tam, kad šī tīkla uzņēmumu nopirka Īlons Masks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!