Foto: Privātais arhīvs
Bijušais mācītājs Māris Sants (attēlā), kurš bija viens no pirmajiem gejiem Latvijā, kas publiski paziņoja par savu piederību šai seksuālajai minoritātei, šovasar nolēmis mainīt savu izskatu, noskujot matus uz nullīti.

Foto ar jauno frizūru Sants publicējis savā Facebook profilā, lai gan, spriežot pēc citiem sociālajā tīklā izvietotajiem fotoattēliem, šī nav pirmā reize, kad Sants izvēlējies noskūt matus. Tiesa, pēdējo reizi viņš to darījis pirms pāris gadiem, lielākoties ikdienā izvēloties garāku matu griezumu.

Latviju Sants pameta pirms aptuveni četriem gadiem - sabiedrības neiejūtīgā un klaji noraidošā attieksme pret homoseksuāli orientētiem cilvēkiem viņu bija nomākusi tik ļoti, ka mācītājs pieņēma lēmumu pārcelties uz dzīvi Londonā.

Iesākumā bijušais mācītājs Anglijā darbojās kā psihoterapeits, bet aizvadītā gada rudenī tapa zināms, ka Sants strādā kādā kafejnīcā Soho rajonā. Dzīvojot Londonā, Santam arī izdevies aizmirst, ka viņš ir gejs, jo līdzcilvēku attieksme pret netradicionāli orientētajiem tur ir daudz iecietīgāka.  

Šī gada maijā apritēji tieši desmit gadi kopš dienas, kad Sants nolēma sabiedrībai atklāt, ka ir gejs – pēc tam, kad viņš radio Brīvā Eiropa diskusijā bija paziņojis par savu orientāciju, Sants saņēma Latvijas evaņģēliski luteriskā baznīcas Konsistorija lēmumu, ka ir atcelts no mācītāja amata.

Foto galerijā: Māris Sants dažu pēdējo gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!