Britu karaliskā ģimene šonedēļ pavēstīja priecīgu ziņu – Kembridžas hercogu pāris ir trešā bērniņa gaidībās. Tiesa, satraucošie jaunumi izpelnījušies nevienprātīgu vērtējumu, un britu mediji steidz ziņot, ka sociālos tīklus pāršalkuši ne tikai apsveikumi un laba vēlējumi Viljamam un Katrīnai, bet arī nodokļu maksātāju žēlabas.

Jau vēstīts, ka Kensingtonas pils pirmdien, 4. septembrī, paziņoja, ka Kembridžas hercogiene Katrīna ir trešā bērna gaidībās. Savukārt izdevums "Mirror" šonedēļ vēsta, ka, lai gan daudzi jau nepacietīgi dīdās, gaidot dienu, kad hercogiene no slimnīcas iznāks ar bēbīti uz rokām, netrūkst arī nelabvēļu, kas uzskata, ka vēl nedzimušais mazulis būs papildu slogs tautai.

Tiek vēstīts, ka Lielbritānijā šopavasar spēkā stājās pretrunīgi vērtēts likums, kas paredz, ka trūcīgās ģimenes un vecāki ar zemiem ienākumiem valsts pabalstu bērnu audzināšanai (tā dēvēto bērnu nodokļu atlaižu kredītu) saņem tikai par diviem pirmajiem bērniem. Summa var sasniegt aptuveni 2780 britu mārciņu gadā par katru bērnu.

Savukārt nedz trešais, nedz nākamie bērni valsts atbalstu nesaņem. Izņēmums ir adopcija, dvīnīšu vai vairāk bērnu dzemdības, kā arī tādi gadījumi, kad māte var pierādīt, ka viņa tikusi izvarota vai bērna ieņemšanas brīdī bijusi vardarbīgās attiecībās.

Britu vidū šis likums, kas spēkā stājās šī gada aprīlī, nodēvēts par "izvarošanas klauzulu", un tas izpelnījies plašu nosodījumu un sašutumu.

"Mirror" ziņo, ka pēc tam, kad Kensingtonas pils paziņoja jaunumus par Katrīnas grūtniecību, sabiedrībā atkal sākušās karstas diskusijas par iepriekšminēto likumu, un briti sociālajos tīklos naski dalījušies ar dzēlīgām piezīmēm.

Daudzi pauduši sašutumu par to, ka par nodokļu maksātāju naudu tiks uzturēts vēl viens karaliskais bērns, kamēr trūcīgās ģimenes, kurās ir trīs un vairāk bērnu, valsts atbalstu saņem tikai par pirmajām divām atvasēm.

"Ja Keita Midltone būtu nabaga, viņa par trešo bērnu nesaņemtu nodokļu atlaižu kredītus. Tajā pašā laikā mēs izmetīsim miljonus par karalisko ģimeni," sociālajā tīklā "Twitter" sūkstījies kāds sadusmots nodokļu maksātājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!