Foto: Publicitātes foto

Grupa “Citi zēni” aizvadītajās brīvdienās uzstājās "Eirovīzijas" iesildīšanas pasākumā Barselonā, izpildot dziesmu "Eat Your Salad", kas turpina gūt fanu simpātijas visā Eiropā.

Pasākumā "Barcelona Eurovision Party" piedalījās 11 šī gada konkursa un seši iepriekšējo konkursu dalībnieki, ieskaitot arī 2014. gada uzvarētāju no Austrijas – Končitu Vurstu. Šis bija pirmais no pieciem "Eirovīzijas" iesildošajiem pasākumiem, un jau nākamajās brīvdienās līdzīgs pasākums norisināsies Londonā. Vēl trīs koncerti ar "Eirovīzijas" dalībnieku uzstāšanos paredzēti Telavivā, Amsterdamā un Madridē, "Citi zēni" plāno uzstāties visos.

Pirmo koncertu komentēja grupas solists Jānis Pētersons: "Šis bija mūsu pirmais koncerts ārpus Latvijas robežām un jau uzreiz ar diezgan ievērojamu auditoriju. Pasākumu apmeklēja teju 1500 cilvēki, sajūtas bija fantastiskas – visi dziedāja līdzi un enerģija bija neatkārtojama! Tā mums ir laba iespēja izmēģināt uzstāšanos publikas priekšā, satikt ārzemju fanus un citus dalībniekus."

"Eirovīzijas" iesildīšanas pasākumi ik gadu norisinās lielākajās Eiropas pilsētās, iepazīstinot ar konkursa dalībnieku dziesmām un palīdzot māksliniekiem iejusties starptautiskajā vidē.

Grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

Grupa uzstāsies pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!