Foto: Privātais arhīvs
Rīgas Stradiņa universitātes docētāja, pediatre Dana Isarova Latvijas mēroga popularitāti guva Covid-19 pandēmijas sākumā, sociālajos tīklos, sevišķi tviterī, "sulīgi" komentējot procesus. Divu gadu laikā viņa sniegusi daudz interviju televīzijās arī citu tematu kontekstā un nu sarunu šovā "Kad viņas satiekas" atklājusi arī šo to no savas privātās dzīves.

29 gadus vecā mediķe STV televīzijā pastāstījusi par kopdzīvi ar kādu vīrieti, kurš izrādījies varmāka. Isarovai izdevies no šīm attiecībām izbēgt.

Daudziem joprojām ir priekšstats, ka vardarbību ģimenē piedzīvo lielākoties sievietes no sociāli nelabvēlīgas vides, taču tā nav taisnība – saskaroties dzīvē ar talantīgu manipulatoru, nav pasargāta neviena. Pašām to neapzinoties, emocionāli, bet vēlāk arī fiziski vardarbīgās attiecībās var nonākt skaistas, gudras, izglītotas, patstāvīgas sievietes ar labu profesiju, apliecina ārste Dana Isarova.

Danas toreizējais draugs bija ārzemnieks, viņi tikās tikai aptuveni reizi mēnesī kā uz svētkiem, un varbūt tieši tas neļāva sievietei ātrāk saskatīt "tos sarkanos karogus, kas plīvo visapkārt". Īsta elle sākusies tad, kad partneris pārcēlies un Latviju un viņi sākuši dzīvot kopā.

"Talantīgam manipulatoram lieliski izdodas tev iestāstīt, ka pie visa esi vainīga tikai tu – tu viņu provocē un nokaitini, ne ar vienu citu sievieti viņš tāds neesot bijis. Un tu tiešām sāc domāt – ja es mainītos, ja rīkotos citādāk, tad mainītos arī viņš... Un vēl tev ir kauns par visu šo situāciju, kurā esi iesprūdusi," – varmāku piekopto taktiku raksturo Dana.

"Sākumā tā bija emocionāla vardarbība, bet vēlāk parādījās arī fiziska. Mana kļūda bija tā, ka pēc pirmās reizes, kad viņš palaida rokas, neaizgāju prom. Protams, pēc tam viņi stāsta, cik ļoti pārdzīvo, ka nekad vairs tā nedarīs – tam nu gan nevajag ticēt," saka Dana un mudina visas sievietes neļaut darīt sev pāri nevienam vīrietim.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!