Foto: DELFI

"Mans plāns ir nodzīvot līdz 100 gadiem," TV šovā "Mīla burbulī" smej šahiste, bijusī politiķe Dana Reizniece-Ozola un atklāj savus veselīgā dzīvesveida rituālus, tostarp arī badošanos.

Eksministre ikdienā lielu lomu piešķir dažādām fiziskajām aktivitātēm, tostarp arī prāta treniņam šaha turnīros. Tomēr tas nebūt nav vienīgais apņēmīgās dāmas ierocis, kā sevi uzturēt formā. Dana regulāri ievēro badošanās kūres un atslodzes dienas, kas ilgstot no astoņām līdz pat 14 dienām.

Tiem, kuri vēlas šo metodi pamēģināt, Dana iesaka to darīt tieši pavasarī – tad organismu attīrīt ir vislabāk, jo vasarā esot jāuzņem vitamīnus no svaigajām dabas un dārza veltēm.

"Šajā kūrē man plāns ir noturēties vismaz astoņas dienas. Optimums droši vien 14, bet skatīšos pēc sajūtām," saka Dana un atklāj, ka viņa to nedara uz savu galvu, bet gan stingrā dietaloga Ata Tupiņa uzraudzībā. Eksperts ne tikai dod vērtīgus padomus, bet uzrauga, lai badošanās neaiziet par tālu: "Ir tāds brīdis, kad noķer sportisko azartu un ir grūti apstāties," saka Dana.

Uz jautājumu, vai nav grūti izturēt badošanos, kad apkārtējie nododas ēdiena baudīšanai, Reizniece-Ozola atbild, ka grūti ir tikai pirmos gadus. Ja to praktizē egulāri, nav nekādu problēmu, kamēr citi ēd, iedzert kādu tēju.

Tāpat viņa vērš uzmanību, ka tiem, kuri cer ar badošanos notievēt, var nākties vilties. "Ar badošanos svaru regulēt ir bīstami. Atkāpjoties no disciplīnas, vari ātrāk un straujāk atgūt iepriekšējo svaru un kļūt vēl apaļāks," viņa skaidro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!