Foto: DELFI
Otrdien, 11. septembrī, par Latvijas galveno blondīni dēvētā uzņēmēja un Blondīņu asociācijas vadītāja Marika Ģederte nāca klajā ar negaidītu vēsti – pēc vairāk nekā trīs gadu darbības nolemts asociāciju likvidēt.

"Es uzskatu, ka Latvijas Blondīņu asociācija pieteica sevi pietiekoši skaļi, bet, lai ilgstoši saglabātu kvalitāti, tas prasa smagu darbu. Tā kā es plānoju mācības doktorantūrā, aktīvi esmu iesaistījusies Rīgas Uzņēmēju biedrībā, kur darbojos kā padomes locekle, esmu Rotary Rīdzene biedre un jau trešo gadu darbojos kā mentore, atbalstot jaunos uzņēmējus, ir jāizvērtē prioritātes.

Labdarības projektos esmu iesaistījusies caur Rotary klubu un joprojām, cik spēšu, atbalstīšu un organizēšu. Tā kā turpinu savu aktīvo darbību, bet nu jau citā līmenī," lēmumu pārtraukt Blondīņu asociācijas darbību DELFI Izklaidei komentē Ģederte.

Latvijas Blondīņu asociācija tika dibināta 2009. gada maijā, un šo gadu laikā tās biedres īstenojušas vairākus labdarības projektus, palīdzot bērniņiem ar īpašām vajadzībām, viņu ģimenēm un citiem, kam palīdzība nepieciešama.

Pēc Ģedertes paziņojuma sociālajos tīklos "R.I.P. Latvijas Blondīņu asociācija" viņa saņēmusi desmitiem bēdu pilnu komentāru, un vairums sērotāju nav slēpuši, ka viņiem pietrūks Rīgā rīkotā blondīņu parāde.

"Atgādināšu, ka Go Blonde ir festivāla nosaukums. Tas radās pēc biedrības nodibināšanas, un to organizēja nevis biedrība, bet atsevišķi dibināts uzņēmums. Go Blonde ir Latvijā aizsargāta preču zīme un tā atbalstīja labdarību. Go Blonde kā zīmols joprojām paliks, un, ja izdosies piesaistīt līdzekļus, iespējams, ka festivāls būs, tikai pavisam citā formātā," sola Ģederte.

Galerijā: ieskats Latvijas blondīņu aktivitātēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!