Foto: Privātais arhīvs
Ar neparastu situāciju saskāries viens no labākajiem Rīgas restorāniem "Italissimo", kura ēdienkartē šosezon iekļauts jaunums – dzeltenspuru tunča salāti par 14,65 eiro. Tieši šajā restorānā ietekmīgais influenceru pāris Elīna un Nauris Didrihsoni nolēma atzīmēt savas laulības sesto gadskārtu.

Slavenais pāris kāzu jubilejai par godu devies randiņā, tam izvēloties vienu no Rīgas centra atzītākajiem ģimenes restorāniem.

Interneta vidē Didrihsoni izsenis zināmi kā lieli tunča cienītāji – Elīnas krāsnī cepto konservēta tunča groziņu recepte ceļojusi, kā sacīt jāsaka, "no posta postā".

Godājot šo makreļu dzimtas tunzivju cilts gaļu, mīlētāju izvēle kritusi par labu "Italissimo" grilētā dzeltenspuru tunča salātiem. Tomēr gardēži vīlās viesmīļa atnestajā un sarūgtinājumu neslēpa arī no saviem "Instagram" sekotājiem. Publiskojot porcijas foto, influencere vēstīja: "Domāju, ka būs tunča salātiņi, bet... Izskatās jau smuki, bet ne man, ne vīram negaršo jēla zivs," sekotājiem sūkstījās viņa.

Pāris lietai piegājis izlēmīgi un lūdza skumjo pārpratumu labot. "Nauris izglāba situāciju, palūdza viesmīlim, lai izcep," jau pēc brīža Didrihsone ziņoja no Baznīcas ielas, parādot salātu jauno versiju. Tā nu abi nosvinējuši kāzu gadadienu uz priecīgākas nots. Didrihsonu pāris restorāna apmeklējumu noslēdza, atstājot dzeramnaudu.

Kā portālam "Delfi" saka "Italissimo" šefpavārs un īpašnieks Jānis Sokolovskis, viņš ir gandarīts par savas komandas darbu: "Viņi visu izdarīja atbilstoši mūsu standartiem!" Sokolovskis arīdzan saka paldies influencerei par publiskoto video no restorāna – tas bijis "patiess un mīļš".

Skaidrojot tunča salātu receptes nianses, Sokolovskis rekomendē tos baudīt akurāt tādus, kādus tos pasniedz viņa restorānā – tunci "viegli apsvilinātu un jēlu viducī, lai tas maksimāli sulīgs".

Vienlaikus viņs saka paldies Didrihsoniem, ka tie nav kautrējušies viesmīlim pateikt, ka priekšroku dod vairāk izceptam tuncim. "Nākotnē centīsimies pajautāt viesim, kādas pakāpes tunci gatavot," sola restorāna saimnieks un piebilst, ka var pagatavot arī konservēta tunča salātus, restorāna krājumos esot lieliska – Sicīlijā iekonservēta – tunzivs. "Italissimo" ir autentiskās itāļu virtuves restorāns, un šefpavārs atzīst, ka klasiski paši itāļi gan salātos, gan picās lieto tieši konservētu tunci.

Saziņā ar "Delfi" šefpavārs slavēja Didrihsonu prasmi risināt problēmas. "Man ir liels prieks, ka cilvēki prot risināt jautājumus tik pozitīvi un eleganti, nevis pārvērst tos par problēmu," – tā Sokolovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!