Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA
"Neredzu sev priekšā neko citu kā tikai melnumu, skumjas, nožēlu un vainas apziņu. Es rīkojos nepareizi un tad konstanti par to meloju," intervijā BBC saka 61 gadu vecais Filips Šofīlds, Lielbritānijā ārkārtīgi populārās rīta pārraides "This Morning" vadītājs. Gaismā nākusi viņa afēra ar kādu jaunu puisi, kuru savulaik Šofīlds pieņēma darbā kā savu asistentu kanālā ITV. Šofīlds uzskata, ka skandāla nebūtu, ja runa būtu par jaunu sievieti, nevis kolēģi vīrieti.

Filips Šofīlds 2020. gadā "iznāca no skapja", atklājot visai pasaulei, ka ir homoseksuāls. Tas notika pēc 27 ar sievieti laulībā pavadītiem gadiem; pēc paziņojuma pāris drīz vien izšķīrās. Sieva un abas meitas atbalstīja Šofīlda atklātības soli, bet pats vīrietis vēlāk atzinās, ka laulības laikā viņam bijuši ārlaulības sakari ar "kādu jaunu vīrieti".

Nesen kļuva zināms, ka šis jaunais vīrietis ir ITV aizkadra darbinieks. Šofīlds ar viņu iepazinies publiskās runas skolā, kad puisim bija 15 gadu, bet viņam ap 50. TV zvaigzne apgalvo, ka seksuālas attiecības ar nepilngadīgo viņam nebija – romāns esot uzplaucis, kad jaunietim bija 18 gadu. Šofīlds par šīm attiecībām melojis kanāla vadībai, taču vēlāk nosauca tās par "neprātīgām, bet ne nelikumīgām". Abi vīrieši par savu romānu ilgstoši klusējuši, un jaunais cilvēks tika pie darba jebkurā šovā, kurā darbojās Šofīlds.

Kā vēsta britu mediji, Šofīlda ētera partnere Holija Vilobija neko nav zinājusi par kolēģa dienesta romānu. 2020. gadā kanālā it kā notikusi iekšējā izmeklēšana, taču pašreizējie lietas apstākļi rāda, ka nekādas izmeklēšanas nemaz nav bijis.

Šā gada 18. maijā kanāls ITV izbeidza darba attiecības ar Šofīldu.

Intervijā BBC viņš izteicās: "Ja runa būtu par vīrieti un sievieti, tad tas nebūtu skandāls!" Vīrietis piebilda, ka saprot tos, kuri domā, ka viņš ļaunprātīgi izmantojis varas pozcījas darbā, taču piebilst, ka pašam "tolaik tā nešķita".

Kopš skandāla viņu pašu mācot tumšas domas, un tikai meitu atbalsts un klātbūtne atturot viņu no pašnāvības; savu šovmeņa karjeru viņš uzskata par beigušos.

Šofīlda brālis Timotejs šogad aprīlī tika atzīts par vainīgu seksuālos noziegumos pret pusaugu zēnu. Tiesas procesa gaitā atklājās, ka Timotejs 2021. gadā bija stāstījis Šofīldam dažas nozieguma detaļas, taču Filips nevis ziņoja policijai, bet gan ieteica brālim vērsties pie ārsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!