Foto: Publicitātes foto/Privātais arhīvs
Pagājušajā nedēļā publicējām mazzināmas sociālo mediju ekspertes Lauras Hiraganas vieglā valodā tviterī izklāstīto versiju, ka virkne pašmāju influenceru krietni pārspīlē savu popularitāti, visticamāk, pērkot viltus sekotājus. Viņu slava pagalam neatbilst sirsniņu skaitam pie fotogrāfijām, turklāt liela daļa influenceru šo ciparu izvēlas slēpt. Sociālo mediju eksperts Deniss Aleksandrs Ševeļovs uzskata, ka mērījumu lietās paviršībai nav vietas, tāpēc pošas ieviest skaidrību, kā tad īsti tiek mērīta influenceru ietekme.

Ševeļovs par sociālo mediju eksperti Lauru Hiraganu līdz šim neko nav zinājis. "Hiragana nav viņas īstais vārds," saka viņš un skaidro, kā padziļināti tiek pētīta influenceru ietekme. 

Vispateicīgākā auditorija ir jaunās māmiņas, kuras ir aktīvas iesaistē ar tā dēvētajām "instamammām". Skaistumkopšanas influencerēm šajā ziņā klājas sliktāk. Visai laba auditorijas iesaiste ir kulinārijas blogeriem, kas savu saturu veido par un ap ēdiena gatavošanu. "Un arī sekotāju daudzums ietekmē auditorijas iesaisti – jo mazāk sekotāju, jo lielāka viņu iesaiste. Tieši šo ņem vērā speciālie rīki, piemēram, "Hypeauditor"," stāsta Ševeļovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!